ГЕРБ иска оставката на ЦИК. Причина за това е организацията

...
ГЕРБ иска оставката на ЦИК. Причина за това е организацията
Коментари Харесай

ГЕРБ иска оставката на ЦИК заради организацията на вота в чужбина

ГЕРБ желае оставката на ЦИК. Причина за това е организацията на вота в чужбина. Това стана ясно на брифинг, в който участваха Бойко Борисов, Георг Георгиев и Тома Биков.
https://www.facebook.com/watch/?v=145413344272780
" Ако гласуването в чужбина беше гвоздеят на програмата на така наречен новаторски партии, то там видяхме най-вече проблеми. Методически инструкции бяха дадени единствено два дни, преди вота ", съобщи Георг Георгиев.

По думите му най-голямата изборна машинация е това, което е станало с вота на изборите в чужбина. Според Георгиев гласоподавателите в чужбина са били излъгани. Той уточни, че за първи път методически инструкции за вота в чужбина са били дадени едвам в петък - два дни преди изборния ден, което той регистрира като минус.

" Те са длъжни да поемат и политическата, и експертната отговорност за създалия се извънреден безпорядък на изборите в чужбина ", съобщи Георг Георгиев.

Той даде за образец секция в Норт Хептъм, Англия, която не е била разкрита по механически аргументи, макар подадените задоволително на брой заявки за това. По думите на Георгиев за първи път членове на комисии зад граница са нямали контакт с ЦИК.

Бойко Борисов разгласи, че Бойко Рашков го е призовал на разпит в четвъртък.

„ Понеже питате къде е Рашков, да ви кажа - написа призовки ", съобщи Борисов.

„ Пак ви бих и в този момент се чудите по какъв начин да настройките резултатите. Два дни машината на Радев се чуди по какъв начин да настройки резултатите”, сподели още той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР