ГЕРБ и Възраждане“ провеждат експертна среща в търсене на допирни

...
ГЕРБ и Възраждане“ провеждат експертна среща в търсене на допирни
Коментари Харесай

В търсене на допирни точки: ГЕРБ и „Възраждане“ на експертна среща

ГЕРБ и „ Възраждане “ организират експертна среща в търсене на допирни точки по основни за страната тематики в зала „ Изток “ на Народното събрание.

Десислава Атанасова предложи точно това – да се приказва по тематики от дневния ред на Народното събрание и да се търси консенсус.

Петър Петров от „ Възраждане “ сподели, че постоянно са се отзовавали на предложения за срещи по значими тематики. „ Държа да отбележа, че сме в позиция да обсъждаме и да търсим консенсус по редица законодателни оферти и по засегнатата тематика от вас, касаеща закона за удължение действието на бюджета “, посочи той.

Атанасова маркира , че част от тематиките, на които желае да извърнат внимание по време на срещата, са правосъдна промяна, както и антикорупционно законодателство , също част от дневния ред на Народното събрание.

„ Ние имаме доста съществени мнения и по двата текста на закона, само че считам, че в случай че и при положение, че е заложен в Плана за възобновяване и резистентност точно такава законодателна смяна, би трябвало да изработим текстове, които нито ще бъдат противоконституционни нито ще затруднят работата “, означи тя.

Делян Добрев от ГЕРБ уточни, че в бранш „ Енергетика “ с ПГ на „ Възраждане “ имат доста сходни възгледи , изключително във връзка с затварянето на към 40% от въглищните централи.

От своя страна Петров сподели, че те също са заинтригувани от финансирането от страна на Европейския съюз . „ Винаги сме упорствали за едно по-голямо финансиране от страна на Евросъюза във всички браншове “, съобщи той.

Очаквайте детайлности. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР