ГЕРБ и БСП изпращат депутати активисти на партиите на първа

...
ГЕРБ и БСП изпращат депутати активисти на партиите на първа
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП пращат депутати на първа линия в борбата с COVID-19


ГЕРБ и Българска социалистическа партия изпращат депутати деятели на партиите на първа линия в битката с COVID-19. 33-ма депутати от Българска социалистическа партия на първа линия в битката с ковид. Лидерът на българските социалисти Корнелия Нинова пребори болестта и също става доброволец в оправянето с рецесията. Сред доброволците на първа линия е и Даниела Дариткова.

Председателят на ПГ на ГЕРБ и националният представител от ръководещата партия доктор Красимир Събев са на първа линия още от началото на пандемията. Те извършват служебните си отговорности надлежно в доболничната помощ и в МБАЛ " Братан Шукеров " - Смолян. Д-р Даниела Дариткова е общопрактикуващ доктор с над 3400 пациенти. Тя преглежда своите пациенти в дните събота, неделя, понеделник и вторник, като е в непрестанен контакт с тях през останалите дни от седмицата по телефон, вайбър, месинджър, даже и когато извършва отговорностите си като народен представител.

 Снимка: ГЕРБ

В дните от петък до вторник доктор Красимир Събев работи като анестезиолог в интензивното поделение на регионалната болница. Лекува заболели с ковид, които са в тежко положение, интубирани, на апаратно дишане. Консултира пациенти също в други отделения както доста хора и по телефон.

Народният представител от ГЕРБ доктор Емил Тончев от началото на пандемията още откакто бе оповестено изключително състояние се върна на работа като доброволец в МБАЛ-Разлог. Вече близо 10 месеца националният представител от Разлог оказва помощ на сътрудниците си в тежката обстановка. В дните, когато не е на работното си място в Народното събрание доктор Тончев е на първа линия и преглежда пациенти в отделението по образна диагностика в МБАЛ-Разлог, където бе шеф преди да бъде определен за народен представител в Народното събрание.

Народните представители от ГЕРБ Павел Христов и доктор Руслан Тошев се отзоваха на апела в поддръжка на РЗИ - Варна при обезпечаване на по-голяма подвижност на чиновниците. Те осигуриха транспорт за предвижването им до домовете на жители с открит Коронавирус - 19. На посочените адреси здравните управляващи връчват заповедите за карантина.

Вече трета седмица представители на ГЕРБ - Бургас всекидневно са доброволци към Регионалната здравна ревизия (РЗИ). С акцията се ангажираха всички народни представители, общински съветници, зам.-областен шеф и 12 клуба към структурите на ГЕРБ.

 Снимка: ГЕРБ

С персоналните си коли, разграничени на няколко лъча, доброволците от ГЕРБ се включват в екипите, които отиват до домовете на жители с открит Ковид-19. На посочените адреси здравните управляващи връчват заповеди за карантина.

Заместник-кметът на Шумен доктор Светлана Маркова е един до друг с сътрудниците си медици от МБАЛ-Шумен в битката против COVID-19. От 2 ноември тя посреща и преглежда пациенти със признаци на COVID-19 или такива, които изчакват резултатите си от направени PCR проби.

В битката с COVID-19 в началото непринудено, а все още и служебно своя дълг като лекари извършват още доктор Стоян Тодоров, който е член на общинското управление на ГЕРБ - Шумен и шеф на Първо вътрешно Covid поделение към МБАЛ - Шумен, и доктор Хамди Авджъ, който е общински консултант от ГЕРБ - Нови пазар и ординатор към неврологичното поделение в Нови пазар, трансформирано в Коронавирус поделение.

Заместник-кметът на Враца Мария Попова, общинският консултант Гроздан Тeмнишки, кметът на с. Челопек Тихомир Тошев и симпатизанти на ГЕРБ не престават работата си като доброволци към Регионална здравна ревизия - Враца.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Още 33-ма депутати от Българска социалистическа партия се включват като доброволци в превъзмогването на рецесията, провокирана от ковид-19, заяви от страницата си във Facebook водачът на българските социалисти Корнелия Нинова. Сред тях е и самата тя.

Депутатите ще се причислят към самодейността на тримата лекари-народни представители от левицата проф. Георги Михайлов, доктор Илиян Тимчев и доктор Десислав Тасков, които от предишния понеделник работят на доброволни начала в лечебните заведения в Свищов и Шумен, откъдето сигнализираха за краен дефицит на медици.

Доброволците от Парламентарната група на левицата ще се разпределят в три посоки, съгласно общото им решение.

По първото направление група депутати-социалисти влиза в лечебни заведения и коронавирус отделения в цялата страна, разясни в поста си Корнелия Нинова.

Втора група от сътрудниците им ще се включи в активността на Районните здравни инспекции, а третата - в обществените служби.

" Част от сътрудниците пожелаха да бъдат доброволци в здравни заведения и обществени служби в изборните си региони ", посочи Нинова.

Тя заяви още, че депутатите-доброволци стартират задачата си незабавно след гласуването на различния бюджет на Българска социалистическа партия в Народното събрание.

" Благодаря на нашите депутати, че в този сложен миг демонстрират гражданска отговорност и грижа за хората ", написа още ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Нинова се върна към дейна работа при започване на тази седмица, откакто пребори сполучливо болестта и карантината й завърши, а през днешния ден към този момент се приготвя с сътрудниците си да помогне за справяне със обстановката като доброволец.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР