ГЕРБ е първа политическа сила в Сливен след изборната надпревара,

...
ГЕРБ е първа политическа сила в Сливен след изборната надпревара,
Коментари Харесай

Стефан Радев: Ще търсим съгласие с всички политически сили за балотажа на 5 ноември

ГЕРБ е първа политическа мощ в Сливен след изборната конкуренция, сочат резултатите от локалните избори. Това разгласи претендентът за кмет Стефан Радев по време на конференция. „ Резултатите са доста положителни, поради обстановките през последните години, умората от изборите и други условия, като работата по водния цикъл, който не се извършва от Общината, само че е получател на недоволството на хората “, сподели Радев.

Подкрепа за него на първия тур са дали 37 % от гласувалите, а за листата за общински съветници – 30 %. Той благодари на всички, които са дали своят вот за ГЕРБ и на всички останали, които са упражнили правото си на глас, на изборната администрация и на целия екип на ГЕРБ-Сливен.

„ Ще търсим единодушие с всички политически сили, взели участие в изборите и обединенията отвън Общинския съвет, тъй като всички носим отговорност за това по какъв начин се развива Сливен, а ние като най-голяма политическа мощ, носим най-голяма отговорност. Ще търсим да градим мостове, тъй като осъзнаваме отговорността си “, сподели още Стефан Радев.

ГЕРБ-Сливен има определени на първи тур кметове в 20 обитаеми места, а в осем следва балотаж, като претендентите на партията са с огромна преднина пред съперниците си.

Радев прикани жителите на общината да гласоподават на 5 ноември и да се поеме отговорност за бъдещето на Сливен.

Народният представител и регионален началник на партията – Десислава Танева осведоми, ще в Нова Загора и Котел кметовете на ГЕРБ Галя Захариева и Коста Каранашев печелят на първи тур, а в Твърдица следва балотаж с огромна преднина за Атанас Атанасов.

Според нея решението на ЦИК за гласоподаване единствено с хартиени бюлетини е една от аргументите за огромния брой невалидни бюлетини. Хаосът в страната през последните години и честите избори са фактор за ниската изборна интензивност.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР