ГЕРБ даде брифинг, на който отново атакува директора на Националната

...
ГЕРБ даде брифинг, на който отново атакува директора на Националната
Коментари Харесай

ГЕРБ: Шефът на НАП е извършил данъчна измама, Радев незабавно да го отстрани

ГЕРБ даде брифинг, на който още веднъж нападна шефа на Националната дирекция по приходите (НАП) Румен Спецов във връзка компанията с данъчни отговорности, която е продал преди години. От партията на Бойко Борисов демонстрираха отговор от финансовия министър в предходното служебно държавно управление Асен Василев.

" В продължение на 3 месеца чакахме отговор от Министерството на финансите за милион и половина, обвързван с данъчната инспекция на компанията на шефа на Национална агенция за приходите - господин Румен Спецов. Отговор получихме едвам в 18,15 часа сряда от господин Василев. В писмото до нас се показва, безусловно в едно изречение, че господин Спецов е получил и подписал ревизионния акт на компанията си през март 2016 година. Това значи, че е знаел, че дължи 1,5 милиона лв. от Данък добавена стойност и все пак е продал компанията си , а министърът на финансите три месеца е прикривал това или в случай че не го е знаел, значи не е ставал за тази работа ", съобщи Христо Гаджев на брифинга в централата на партията.

Той посочи, че Василев беше споделил, че в случай че се потвърди нарушаване, ще уволни Спецов, само че е изчакал към този момент да не бъде длъжностен министър, с цел да не го направи.

" Това значи, че има огромен проблем с морала на този човек, който продължава да бъде началник на Национална агенция за приходите. Въпросът е дали Румен Радев - с новото служебно държавно управление, ще продължава ли да държи господин Спецов на поста , откакто се знае, че е направил данъчна машинация. За нас това е неприемливо ", добави той.

 Кадър от Фейсбук/ГЕРБ

Колегата му Александър Ненков пък акцентира, че някогашният длъжностен министър Асен Василев е трансферирал горещия картоф на президента, откакто умишлено е прикривал обстоятелството, че Румен Спецов е ощетил държавната хазна, като не е платил дължимите налози.

" Аз съм сигурен, че и Асен Василев, и Румен Радев умишлено са го прикривали. Защо? Какво толкоз е трябвало скрито да свърши господин Спецов, какви са му били указания, с цел да получи такава огромна поддръжка. Ако неотложно не го освободи, това значи, че той продължава да бъде негов съизвършител и че не заслужава да бъде на този пост ", добави Ненков.

" По време на клетвата на служебното държавно управление Румен Радев произнесе тирада, в която си приписа несъществуващи триумфи и приноси, за които на процедура служебното държавно управление не е работило. Икономическите процеси са инерционни и няма по какъв начин да се твърди, че точно с помощта на работата на служебното държавно управление и особено на Румен Спецов, са се нараснали приходите в държавната хазна ", добави Деница Сачева.

По думите й е ясно, че в случай че през днешния ден има увеличени доходи, то те се дължат най-много на решенията, които е взел кабинетът на ГЕРБ.

" Работата на служебното държавно управление и на Румен Спецов може да бъде оценена след края на последното тримесечие на тази година. Вместо да си приписват несъществуващи триумфи, извънредно време е президентът Радев да отговори на въпроса за 1,5 милиона лв. и да каже докога ще прикрива Румен Спецов. Каква е ролята на Румен Спецов и за какво той е толкоз незаместим? Крайно време е господин Спецов да бъде отхвърлен. А в случай че президентът Радев се тормози шефът на Национална агенция за приходите да не остане без работа, то сигурно той може да бъде добър счетоводител на новия политически план ", посочи Сачева.



Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР