ГЕРБ – Сливен дари икона на Св. Архангел Михаил на

...
ГЕРБ – Сливен дари икона на Св. Архангел Михаил на
Коментари Харесай

Дариха икона на Св. Архангел Михаил на храма в село Гавраилово

ГЕРБ – Сливен подари икона на Св. Архангел Михаил на храма в село Гавраилово. Дарението е по случай храмовия празник на църквата, издигната през 1865 година и празник на селото. Беше отслужен и церемониален водосвет.

Жителите на сливенското село Гавраилово празнуват двоен празник през днешния ден – на селото и на църквата „ Св. Архангел Михаил ".

Кметът на Гавраилово Димитър Андреев поздрави всички за празника и пожела им доста здраве и благополучие. „ Щастлив съм, че съм потомък на родолюбиви и съзидателни българи. Със своя неотстъпчив дух те са съумели, в годините на тежкото и мъчно османско иго, да завоюват и защитят своята християнска религия, и с доста труд и непримиримост през далечната 1865 година са построили нашия храм “, сподели в приветственото си слово Димитър Андреев. Той добави, че съгласно историческите данни, една от версиите Дермендере да се преименува в Гавраилово е съществуването на православния храм в селото Св. Архангел Михаил. „ Пазете, ценете и уважавайте българското, тъй като народ без история, обичаи и просвета е народ без бъдеще “, сподели още Димитър Андреев. Пред паметника на починалите във войните поданици на селото бяха поднесени венци и цветя.

Официални посетители на събитието бяха ръководителят на Общинския съвет Димитър Митев, заместник- кметът на Сливен Пепа Чиликова, общински съветници от ГЕРБ и кметове на обитаеми места. От името на кмета Стефан Радев, който поради работно посещаване в Майнц, Германия не съумя да участва на празника, зам.-кметът Пепа Чиликова прочете приветствен адрес. Поздравителни адреси изпратиха и народните представители от ГЕРБ Десислава Танева и Мария Белова.

Празничният ден продължи със състезателен празник в ОУ „ Найден Геров ", презентация на тематика „ Роден край – при теб ще се завърна " и галерия с рисунки „ Есен в Гавраилово ".

Организатор на мероприятията е кметство Гавраилово, Община Сливен и НЧ „ Слънце
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР