Георги Вангелов ще срещне индиеца Рави Кумар още на старта

...
Георги Вангелов ще срещне индиеца Рави Кумар още на старта
Коментари Харесай

Георги Вангелов ще срещне индиеца Рави Кумар на старта на "Дан Колов - Никола Петров"

Георги Вангелов ще срещне индиеца Рави Кумар още на старта на шампионата " Дан Колов - Никола Петров " по свободна и класическа битка, който стартира на следващия ден в Двореца на културата и спорта във Велико Търново.

Кумар победи българския национал в четвъртфиналите при 57-килограмовите на олимпийските игри в Токио 2020. Сега обаче двамата ще се срещнат в по-горната категория до 61 кг на свободния жанр. Индийците бяха в България на подготовка и двамата направиха взаимни тренировки.

В категория до 79 кг Джемал Али, европейски вицешампион за юноши от 2018-а, стартира с грузинеца Темури Беруашвили, а Ахмет Батаев (92 кг) чака спечелилия от дуела сред украинец и македонец.

В класическия жанр Дейвид Димитров, притежател на златния пояс " Никола Петров " от 2021-а, ще има за противник при 72-килограмовите алжиреца Ишак Гайо.

При дамите Сезен Белберова (55 кг) стартира с индийката Пинки Пинки. София Георгиева (65 кг), трета на европейските олимпийски игри през 2019-а, ще срещне унгарката Акош Немет. Юлияна Янева, победителка от международната купа през 2020-а, само че в категория до 65 кг, в този момент стартира с унгарката Енико Елекеш при 72-килограмовите.

На шампионата сили ще мерят над 400 състезатели от 35 страни. Срещите стартират на следващия ден от 10,30 часа в Двореца на културата и спорта.

Входът за публиката е при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения със запълване потенциала на залата до 30 %, даване на зелен документ, PCR или антигенен тест.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР