Георги Тахов, новият министър на земеделието в служебното правителство, положи

...
Георги Тахов, новият министър на земеделието в служебното правителство, положи
Коментари Харесай

Георги Тахов се закле като министър на земеделието в служебния кабинет

Георги Тахов, новият министър на земеделието в служебното държавно управление, постави клетва пред Народното събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В пленарна зала ръководителя на Народното събрание Росен Желязков изясни за какво не е належащо служебният министър председател Димитър Главчев да се закълне и като длъжностен министър на външните работи.

" Премиерът Главчев е положил клетва като член на Министерския съвет. Затова клетвата като член на Министерски съвет ще бъде положена от назначения за министър на земеделието и храните Георги Щерев Тахов ", сподели Желязков.

Една от първите задания на Тахов като министър е плануваната по-късно през днешния ден среща с представители на земеделските браншови организации у нас. В срещата ще взе участие служебният министър-председател Димитър Главчев и вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова. Двете страни би трябвало да обсъдят въпроси свързани със бранша, като задачата е държавното управление в разговор с браншовите организации, в незабавен порядък да откри решение на най-неотложните проблеми.

Тахов стана министър на земеделието на мястото на Кирил Вътев, откакто президентът издаде декрет за назначението му на 22 април. Като претекст за рокадата в Министерство на земеделието и храните бе показан продължаващото напрежение и неодобрение в аграрния бранш.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР