Истинско чудо се случи покрай Възкресение Христово. Миро потече от

...
Истинско чудо се случи покрай Възкресение Христово. Миро потече от
Коментари Харесай

Чудо на Възкресение! Миро потече от икона на св. Панталеймон в Странджа

Истинско знамение се случи около Възкресение Христово. Миро потече от 160-годишна икона в църквата „ Свети Панталеймон “ в странджанското село Бродилово. 

В тази черква се пази най-голямата сбирка от нестинарски икони, а една от тях се оказала чудодейна.

Иконата е на св. Панталеймон, като от църквата са пазели в продължение на месеци тайната, че нещо чудодейно се случва с нея. На Разпети петък от иконата почнало да тече миро и локалният духовник я оповестил за миротечаща.

Според локалните това е добра прокоба и знак, че светецът ще бди над тях.

„ Мирото тече към централната част на сърцето и се стича напълно и единствено по мантията “, изясни пред новините на Българска национална телевизия Георги Илиев, член на църковното настоятелство.

Че с иконата се случва нещо извънредно, Георги Илиев забелязал още предишния август, до момента в който водел нестинарското шествие към близкия параклис с аязмо.

На 9 август сутринта, когато е празникът на св. Панталеймон, той открил, че най-старото аязмо, което от над 20 години е било пресъхнало, е цялостно с вода.

След празника иконата почнала да мироточи. А на Разпети петък, когато отворили църквата, видели, че мирото към този момент е в действителност доста.

Според свещеници когато от иконата тече миро, светецът или плаче за нас, или ни изпраща лек. Но тъй като свети Панталеймон е бил изтъкнат врач, се счита, че поличбата е добра и светецът желае да ни изцели и физически, и духовно.

За чудото с миротечащата икона се разчуло бързо в региона и църквата бе изпълнена с миряни на Възкресение Христово.

Но защото съвсем всеки клиент желае да се допре до мирото и да си вземат от него, от църквата обмислят по какъв начин да запазят миротечащата икона, оповестяват от Българска национална телевизия.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР