Украйна и Западът не са готови за сериозен разговор за

...
Украйна и Западът не са готови за сериозен разговор за
Коментари Харесай

Лавров отсече: Украйна и Западът не са готови за сериозен разговор за мир

Украйна и Западът не са подготвени за сериозен диалог за спокойно споразумяване, там няма с кого да се разиска този въпрос. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за телевизионния канал ATV, представено от ТАСС.

" Все още няма с кого да приказвам. Дадох образци с изявления на украинското, американското и европейското управление, политическата класа. Никой от тях не е подготвен за сериозен диалог ", означи Лавров. "

" Копенхагенският формат е безусловно задънен. С машинация или машинация, изнудване и неистини, западняците се пробват да въвлекат оптимален брой разрастващи се страни и страни от световния Юг в тези " сбирщини ", сподели министърът.

 Лавров: Западът се движи по ръба на спор сред нуклеарни сили
Лавров: Западът се движи по ръба на спор сред нуклеарни сили

Подкрепата на Съединени американски щати, Англия и Франция за Украйна подклажда съществени стратегически опасности

Той изясни, че по-късно някои страни изясняват на Руската федерация, че " те вземат участие с единствената цел - да обяснят безсмислието на сходни събития без присъединяване на Русия и въз основата на ултиматуми ".

" Някои към този момент се разочароваха и стопираха да идват на сходни събития " , добави Лавров.

" Ако приказваме за опасността за Европа, тогава когато стартира специфичната военна интервенция (и известно време преди нея), гласовете звучаха мощно: споделят, дано приемем Украйна в НАТО, Русия няма да посмее да нападна член на алианса. ", означи външният министър на Русия. - Сега споделят: в случай че Украйна загуби, тогава Русия ще нападне НАТО. Къде е логиката тук? Според него има предпочитание да се оправдае курсът, който в този момент Съединени американски щати постановат на Европа.

 Финландия не изключва Русия да тества член 5 на НАТО
Финландия не изключва Русия да тества член 5 на НАТО

Шефът на финландската войска прикани за единение

" За мен това стана много необичайно, че Европа почтено се зае с тази неблагодарна работа, която Вашингтон ѝ стоварва и не желае да бъде подложена на критика от личното си население преди изборите " , означи министърът.

Мирна среща на върха за Украйна ще се организира като тя има за цел да бъде платформа, която ще сложи началото на бъдещия кротичък развой, заяви формалният уебсайт на президента на Украйна.

Швейцария разгласи, че Русия не е поканена " на този стадий " на договарянията за реализиране на мир в спора сред Москва и Украйна.  " Швейцария е уверена, че Русия би трябвало да взе участие в този развой. Мирен развой без Русия е неосъществим ", означават обаче от швейцарското държавно управление.

Москва съобщи, че не е срещу договарянията за преустановяване на войната, само че съветски публични лица прецизираха, че - страна, за която считат, че се е отказала от неутралитета си във връзка с спора.

Президентът Владимир Путин неведнъж е заявявал, че. Американски чиновници споделиха, че считат, че той изчаква президентските избори в Съединени американски щати през 2024 година, преди да направи някаква сериозна стъпка към мир.

Всяка международна мирна среща на върха за Украйна, която изключва Русия, е просто " неуместна " и ще се провали, сподели представителят на Кремъл

По-рано предишният месец, външният министър Сергей Лавров съобщи, че до момента за разрешаване на спора в Украйна, сподели в четвъртък съветският външен министър Сергей Лавров
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР