Георги Семерджиев, убил дрогиран две невинни момичета с джипа си

...
Георги Семерджиев, убил дрогиран две невинни момичета с джипа си
Коментари Харесай

Убиец Георги – правнук на легендарния ген. Семерджиев

Георги Семерджиев, умъртвил дрогиран две почтени девойки с джипа си на бул. „ Черни връх “ в столицата, е потомък на именития ген. Атанас Семерджиев, една от най-важните фигури у нас преди 10 ноември и в първите години на демокрацията, научи сензационно Lupa.bg. Това изяснява за какво години наред 35-годишния някогашен футболист безобразничи изцяло безнаказано в София, вместо да бъде в пандиза за необятната си палитра закононарушения.

Ген. Атанас Семерджиев

Ген. Атанас Семерджиев е вицепрезидент на България в интервала 1990-1992 година. Той е роден на 21 май 1924 година в с. Лъджене, през днешния ден квартал на Велинград. Ген. Семерджиев е взел участие в съпротивителното придвижване по време на Втората международна война, бил е пълководец на Партизанска бригада „ Чепинец “. Участвал е във войната против Германия. Бил е дълготраен шеф на Генералния щаб на Българската национална войска – от 1962-а, та чак до до 1989 година.

След свалянето на Тодор Живков от власт през ноември 1989-а година, Атанас Семерджиев става вътрешен министър в държавните управления на Георги Атанасов и Андрей Луканов.

През 1992 година против военачалник Атанас Семерджиев стартира дело по обвинявания, че в качеството си на вътрешен министър е наредил заличаване на досиетата на комунистическата Държавна сигурност. Десет години по-късно Семерджиев е наказан 4 и половина години затвор. Присъдата е анулирана през 2003 година Делото бе дефинитивно прекъснато през 2006-а година, а на 8 май 2015-а генерала издъхна на достолепната 90-годишна възраст.

Според източник на Lupa.bg, Георги е първия правнук на ген. Семерджиев по линия на татко си. Родството с бележитата комунистическа фамилия е повода той от дребен да прави каквото си изиска, без да се тормози, че ще бъде глобен от закона. По тази линия най-вероятно са и връзките на семейството му с високопоставени фигури в Министерство на вътрешните работи.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР