Георги Семерджиев, предизвикал катастрофата до хотел Хемус на 5 юли,

...
Георги Семерджиев, предизвикал катастрофата до хотел Хемус на 5 юли,
Коментари Харесай

Георги Семерджиев с 5 обвинение, остава задържан под стража

Георги Семерджиев, провокирал злополуката до хотел " Хемус " на 5 юли, при която починаха две дами, остава арестуван под стража и през днешния ден му беше повдигнато ново обвиняване – за шофиране с подправени номера на автомобила в деня на местопроизшествието, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Така обвиняванията против него стават 5 след вчерашното нарушение за владеене на наркотични субстанции. Все още няма излезли резултати за кръвната проба на водача, взета в деня на злополуката.

БГНЕС напомня, че в събота Софийският градски съд взе най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на Георги Семерджиев. Той е притеглен и към наказателна отговорност по трите обвинявания – за пътнотранспортно произшествие, което съставлява изключително тежък случай по отношение на това, че е настъпила гибелта на две млади дами и че са осъществени голям брой нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. За това закононарушение се планува отнемане от независимост от 5 до 20 години.

Второто закононарушение, за което обвиненият е притеглен към наказателна отговорност, е ръководство на МПС след приложимост на наркотични субстанции – в кръвта на обвинения е открит амфетамин и метаамфетамин, за което се планува затвор от 1 до 3 години. Третото закононарушение е потребление на формален неистинен документ – за това закононарушение се планува до 8 години отнемане от независимост. Съдът напълно показа доводите на прокуратурата и одобри, че са събрани и показани задоволително безапелационни доказателства, които обосновават догатката Георги Семерджиев да е направил трите закононарушения, за които е притеглен като обвинен.

Съдът одобри, че е налице действителна заплаха той да се укрие или да извърши друго закононарушение, като разиска неналичието на лични задръжки у обвинения при осъществяване на закононарушения и престъпления. Аргументира извънредно високата степен на социална заплаха на действието и дееца. Така стимулиран, съдът реши, че само мярка „ задържане под стража “ може да обезврежда установените при обвинения рискове и с определение взе по отношение на него най-тежката мярка за неотклонение. Междувременно стана ясно, че Симона Радева, служител на реда от I РПУ в столицата, е била в автомобила на Семерджиев по време на злополуката, и му е помогнала да избяга след удара. Тя го е снабдила със синя полицейска лампа, палка и радиостанция, в подмяна на което е получавала месечна сума в размер на 2000 лева, твърди Министерство на вътрешните работи. Служителката е отстранена от служба, против нея тече следствие. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР