Георги Семерджиев, обвинен за смъртта на двете млади жени след

...
Георги Семерджиев, обвинен за смъртта на двете млади жени след
Коментари Харесай

Семерджиев твърди, че не е шофирал при катастрофата с две загинали жени

Георги Семерджиев, упрекнат за гибелта на двете млади дами след злополуката на столичния бул. " Черни връх " предишното лято, дава пояснения пред съда. По време на правосъдното съвещание той първо описа за друга полицейска инспекция в Студентски град:

" Спряха ме за инспекция и ме тестваха за опиати. Не ме задържаха и аз си потеглих, тъй като никой не ме задържа. Не бях използвал, не знам за какво пробата е позитивен. Не знам за какво не отидох на кръвна проба ".
Обвиняемият Семерджиев изясни, че имал шофьорска брошура от Швейцария:

" Не помня коя година се явих на изпит там. Нямам българска шофьорска брошура. Мисля, че в Цюрих ми издадоха брошура. Вероника Никифорова беше с мен и видя по какъв начин ми издават книжката, ние бяхме дружно. Човек ми я даде в Швейцария тази брошура. Това беше от дълго време и не мога да се сетя къде тъкмо. Представи се за длъжностно лице ".
За вечерта на злополуката на 5 юли Георги Семерджиев нямал мемоари:

" Имам мемоари до случая. Може би управлявах " Ауди " -то с немска регистрационна табела. Имам от къде да я взема, не е издадена от подобаващ орган. Правя фотоси на коли, които давам чартърен. И с цел да наподобява, че имам повече коли, употребявам тази табела. Знаех, че ме търсят поради прекъсването в Студентски град, разбрах от мои източници. Не съм употребявал опиати в деня на злополуката, както и предните дни. Във въпросното " Ауди " не съм пренасял опиати. Може да съм возил познати, които използват опиати, само че не знам съответно кои. Колите се дават рент-а-кар и може някой да ги е оставил ".
Обвиняемият сподели още, че не е виждал показаните му на фотоси опиати, открити в автомобила му.

" Не управлявах аз автомобила сега на злополуката. Друг човек го управляваше, искаше да го вземе рент-а-кар. Тръгнахме от паркинга на " Макдоналдс " и той ръководи няколко минути до случая. В колата бяхме водачът, аз и още две девойки. Аз включих полицейската лампа, с цел да караме по-спокойно, тъй като всеки като види полицейска кола ще спре. Виждах светофара и споделих на водача да понижи, само че той не понижи. Очаквах таксиметровият водач да спре, само че той не го направи. Спомням си прекосяването на кръстовището и по-късно нещо не си припомням. Спомените ми се върнаха у дома, когато се разсъниха самичък. Помня, че влязоха служители на реда. Бях без облекла. Бутнаха врата и влязоха служителите на реда. Не си припомням аз по какъв начин съм влезнал. Никога не съм употребявал опиати ".

В следствие той посочи пред съда, че в колата е пътувал с две девойки. По думите му едното е карало, той седял на предната седалка, а другото момиче зад него.

На 9 юли в наличието на юрист Семерджиев е декларирал:

" Подал съм сигнал против Лъчезар Райчев, който ми открадна колите. На 5 юли Лъчезар ме отвлече. Последният ми спомен е, че ми сложиха парцал в устата и по-късно, когато се разсъниха при влизането на служителите на реда в жилището ми. Не знам нищо за злополуката. Това " Ауди " не е моето.
Пред съда Семерджиев съобщи, че не помни да е давал такива показания и отхвърли подписа да е негов. Тази теза Семерджиев изтъкваше пред съда и по време на гледането на ограниченията му за неотклонение, както при първичното му задържане, по този начин и при обжалването.

На въпрос дали в миналото е употребявал опиати, той съобщи, че от време на време е вземал кокаин.

Делото " Семерджиев " е на финалната си права. Съдът завърши правосъдното разследване и насрочи пледоарии за 21 април.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР