Георги Семерджиев, който бе заловен след като предизвика катастрофа, убила

...
Георги Семерджиев, който бе заловен след като предизвика катастрофа, убила
Коментари Харесай

Георги Семерджиев пред съда: Не знам защо съм тук - бях отвлечен

Георги Семерджиев, който бе хванат откакто провокира злополука, умъртвила две девойки, бе докаран в Софийския градски съд под засилена защита. Днес съдът би трябвало да се произнесе по мярката му за неотклонение.

Според Българска национална телевизия той е нападателен и затова се е наложило защитата в правосъдната зала да е подсилена. По-рано той се опитал да се нахвърли върху прокурорката, която му е предявила обвиняването.

Преди да влезе в правосъдната зала, той резервира безмълвие пред медиите.

35-годишният мъж, който се е движел из София с полицейска лампа и стоппалка, няма брошура, тъй като тя му е отнета преди години. Днес се оказа, че няма и персонална карта.

" Не знам за какво съм тук. Нямам спомен. Бях похитен. Няма да се укривам - имам законен бизнес ", сподели Семерджиев.

Макар обаче да не знаел за какво е тук, той опита да твърди, че " няма общо с колата ". Прокуратурата в противен случай - уточни, че единствено негова ДНК е открита по скоростния лост, както и че не запомнил едната си маратонка при бягството от злощастното Ауди Q7.

Стана ясно и за какво е бил " похитен ":

" Просто бях похитен. Откраднаха ми и колите. Това е истината. Проверете и ще видите. Подал съм сигнал в ГДБОП и в 4 районно. Шофьорската ми брошура е швейцарска и същинска, само че не помня по кое време ме отвлякоха ", сподели още Семерджиев, представен от Българска национална телевизия.

После обвиненият изиска да спрат съвещанието и да отиде в болница, тъй като бил обичай в ареста.

По-рано денем от СГП разясниха, че повдигат общо 3 обвинявания на Семерджиев за злополуката на бул. „ Черни връх ", при която той аргументи гибелта на две млади дами.

Прокуратурата изиска непрекъснат арест на Семерджиев. Обвинителите са внесли настояването в Софийския градски съд (СГС) към 13:30 ч. Предстои съдът и отбраната да се срещнат с доказателствата.

„ В рамките на днешния ден наблюдаващите прокурори повдигнаха ново обвиняване на лицето, за което се допуска, че е направило пътнотранспортното произшествие. На първо място той е притеглен за ПТП, което съставлява изключително тежък случай поради това, че е настъпила гибелта на две млади дами и поради това, че са осъществени доста нарушавания в Закона за придвижване по пътищата ", сподели прокурорът Христо Кръстев.

За това закононарушение се планува наказване отнемане от независимост от 5 до 20 години.

Второто закононарушение, за което обвиненият е притеглен към наказателна отговорност, е ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на наркотични субстанции. Това е случай от 10 юни 2022 година, а не от в този момент. Тест тогава е отчел съществуване на амфетамин и метамфетамин, заяви още Кръстев. И посочи, че за това се планува наказване отнемане от независимост от 1 до 3 години.

„ Третото закононарушение, за което обвиненият е притеглен, е потребление на формален, неистинен документ - удостоверение за ръководство на МПС, на което е придадено тип, че е издадено от способените управляващи на Швейцария. За него се планува до 8 години отнемане от свобода”, съобщи още прокурорът.

По думите му към момента се чака резултатите от кръвната проба, взета след жестоката злополука на бул. „ Черни връх”.

Днес сътрудниците ще обосноват за какво е налице действителна заплаха обвиненият да извърши друго закононарушение, сподели прокурор Кръстев по отношение на идната мярка и съвещание на Софийски градски съд.

Той заяви, че е назначена инспекция, защото по делото има данни, че полицейски чиновници са нарушавали служебните си отговорности. Тя ще откри дали те са помагали на обвинения преди осъществяване на закононарушението като са го прикривали при ръководство на МПС без шофьорска брошура, както и дали са му помогнали да се укрие след настъпване на злополуката в София.

Прокурор Иво Илиев сподели, че към момента не са подготвени резултатите от кръвната проба за опиати.

„ Ние считаме, че по-скоро има опиати, съгласно държанието му, само че това не би не би повлияло на квалификацията на престъплението”, посочи прокурорът.

На въпрос за връзка на Семерджиев с полицейската служителка Симона Радева, той сподели, че тя е очевидец по досъдебното произвеждане.

„ Дала е показания, които няма по какъв начин да разкрия”, сподели Илиев, като не даде повече детайлности.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР