Георги Пеев е юноша на Локомотив (София), но излезе млад

...
Георги Пеев е юноша на Локомотив (София), но излезе млад
Коментари Харесай

Георги Пеев пред Efirbet: Знаех, че Мъри ще вдигне Левски, ЦСКА ще става по-силен

Георги Пеев е младеж на Локомотив (София), само че излезе млад в чужбина и направи сполучлива кариера в европейския гранд Динамо (Киев), с който стана три пъти първенец на Украйна и два пъти притежател на Купата. След това Пеев носи девет сезон екипа на съветския Амкар (Перм). Атакуващият полузащитник игра и за националния тим, като е част от последната ни групировка, взела участие на огромно състезание – финалите на Евро 2004.

В изявление за Пеев приказва за актуалната си работа във футбола, за представянето на националния отбор и родния си Локомотив, който се завърна при най-хубавите след петгодишен изправителен изпит.

Г-н Пеев, като се изключи че допринасяте за купите на ветераните на Витоша, занимавате ли се и под друга форма с футбола?

Да. Работя като футболен сътрудник, само че авансово не подписвам контракти с футболисти, а чак когато проявят интерес към тях.

За кои страни търсите български играчи?

За Русия и Украйна. Но имам и сътрудници, които работят и за други пазари.

Имате ли запитвания за наши футболисти, изключително към по-млади?

Засега няма необикновен интерес, само че аз чакам да се ускори, най-много поради положителните игри на националните тимове.

Последната изява на националите против Украйна обаче бе добра единствено откъм резултат.

Много ми хареса по какъв начин всички в националния оцениха вярно обстановката и погледнаха действително на показания футбол. Това беше огромен тест за нашите против мощен тим и равенството против подобен противник и на негов терен е влиятелно. Така се натрупа самочувствие - против такива противници и когато успяваш да им се противопоставяш.

Но с изключение на гола ние нямахме друго състояние.

Вярно е, че не създадохме положения пред тяхната врата, само че отчитайки класата на противника, точката е добър резултат за нас.

Оптимист ли сте за бъдещето на държавния отбор?

Оптимист съм и вярата не ме е напуснала заради две аргументи. Първата е, че в този народен тим освен се постановат млади играчи, само че и се разчита на тях, а втората е обвързвана с положителното показване на младежкия народен тим. Мисля, че огромна част от младежите имат качества и могат да станат положителни попълнения на мъжкия държавен отбор.

Най-добрите ни футболисти ли е поканил Ясен Петров?

Абсолютно е по този начин, това са футболистите и това е най-хубавото на този стадий. Винаги може да има двама-трима пропуснати, само че който демонстрира положителни изяви и се вижда, че заслужава покана, съм сигурен, че ще я получава.

Смятате ли, че е допустимо в идващите европейски квалификации да се борим за класиране, а не за почтено показване?

Естествено, че можем да погледнем нагоре и би трябвало да го създадем, само че не би трябвало да бързаме. Необходимо е да се стремим да напредваме умерено, като се представяме  сполучливо във всеки мач и доизграждаме своя личен жанр. По този метод ще придобиваме самочувствие и убеденост в силите за идващите квалификации.

Г-н Пеев, какво си мислите, до момента в който гледате по какъв начин играе Вашият роден Локомотив (София) още веднъж в елита?

Приятно съм сюрпризиран, тъй като въпреки всичко тимът дълги години не беше при майсторите и чаках играчите да са по-стъписани в първите мачове. Но момчетата се показват повече от добре, имайки поради, че селекцията не е направена с доста пари. Все отново раполагаме със зрели футболисти, които са играли в елита.

Локо мъчно ще се пребори за Топ 6, само че допустимо ли е най-малко да не трепери за мястото си в групата?

В никакъв случай няма да трепери, а шансове за влизане в шестицата също има. Но не трябва да се заблуждаваме, задачите не са тройка или петица, а да се задържим в елита, откакто се завърнахме в него, и до момента играчите се оправят.

Завръщането на клубния терен в „ Надежда “ ще помогне ли на отбора да печели повече точки като хазаин?

Публиката на Локомотив не е многочислена, само че е отдадена на клуба. Верни са последователите на Локо и поддържат постоянно тима. Те са едни от дребното, които не ругаят футболистите при неуспехи. По-търпеливи са, рационални и разбрани. Със сигурност завръщнето на Локомотив на личния му стадион ще е причина за повече триумфи.

Какво Ви прави усещане в шампионата?

Шокираше ме слабото показване на Левски, само че с идването на Мъри аз бях сигурен, че ще има усъвършенстване и тъкмо това се получава. Мислех, че ЦСКА ще е по-близо до Лудогорец, само че позагубиха ритъма. Аз обаче познавам добре Стойчо Младенов, зная какъв темперамент има и какъв треньор е. Затова чакам да играят по-силно през пролетта и купата още не е решена. Изненадан съм неприятно от Пирин, поради големия му капацитет. Разполагат с качествени футболисти, само че позволиха обикновени голове и изгубиха точки. Не знам за какво се получи по този начин, дали и тъй като Бодуров бе отвън състава, само че това не е лицето на този клуб.

Кои ще са другите два тима в Топ 4?

Равностойни са тимовете, както тези, които се борят за шестицата, по този начин и тези, които са по-надолу. Всеки губи точки и всеки може да победи всеки. Смятам, че два всред Черно море, Ботев (Пловдив) и Славия ще добавят четворката.

Имате ли упоритости да работите като треньор или шеф на български клуб?

Треньор – не. Ако имах сходно предпочитание, от дълго време да съм изкарал лицензите. Но тази работа е виновна и лишава много повече от свободното време, повече в сравнение с през кариерата на един футболист. А аз си бях заречен, че през втората част от моя живота след тази на терена, желая да бъда повече време със фамилията, децата и брачната половинка си.

Виждате ли млади футболисти у нас, на които да помогнете за прехвърляния зад граница?

Много мъчно млад състезател може да бъде продаден, откакто не се е утвърдил. Ние имаме качествени реализатори, само че нямат към момента опит и става мъчно да преминат в непознат клуб. Повечето от тези шефове, с които контактувам, търсят построени футболисти, които незабавно да заиграят и да са им потребни. Когато търсят състезател на избрана позиция, шефовете се обаждат на мен и това е мой плюс, че аз мога да контактувам непосредствено с тях. Самите шефове ми звънят, тези от които зависят прехвърлянията. Те избират да получат футболиста от мен, тъй като имам ясна визия за съветския и украинския футбол. Не да получават по 10 футболисти дневно, които да им губят времето, тъй като не са готови за тежкия футбол, който се играе в Русия и Украйна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР