Георги Начев отпадна още в квалификациите на троен скок на

...
Георги Начев отпадна още в квалификациите на троен скок на
Коментари Харесай

Наш атлет отпадна в квалификациите с личен рекорд

Георги Начев отпадна още в квалификациите на троен скок на Европейското състезание по лека атлетика в зала в Истанбул.

23-годишният българин, който учи и тренира в Съединени американски щати, приключи на 14-о място с персонален връх за сезона от 15.92 метра. Той стартира с фаул, след което скочи 15.81, а в третия си опит записа 15.92. Първоначално за последния му скок беше записано 15.55 метра, след което домакините го коригираха.

Личният връх на Начев в дисциплината в зала е 16.48 метра. Той имаше единствено едно съревнование преди Европейското състезание на 25 февруари, където записа 15.83 метра. Българинът влиза в спортен темп след травма и 10-дневна изолираност след позитивен тест за ковид.

" Знаех, че не съм подготвен на 100 % за това съревнование, само че желаех да вземам участие, с цел да набирам опит. Обстановката на това съревнование е чудесна и ме стимулира за по-силни резултати. Имах травма през есента, след това изкарах Ковид и съумях да упражнявам пълноценно единствено две седмици.

Плановете с треньора ми Илиян Чамов са да вземам участие на надпреварите от сезона в Съединени американски щати, които занапред предстоят. След това задачата ми е присъединяване на националния и балкански шампионат, тъй като те носят и положителни точки за ранглистата на Световната атлетика.

Добри класирания и резултати на тези надпревари могат да ми донесат и квота за Световното състезание в Будапеща през лятото ", сподели Начев след квалификацията за уеб страницата atletikabg.com.

За финала се класират първите осем състезатели с най-хубави резултати.

Квалификацията предстоящо и единствено с един скок завоюва олимпийският, международен и европейски първенец Педро Пабло Пичардо (Португалия) с народен връх от 17.48 метра. Той единствен съумя да покрие квалификационната норма за финала от 16.70 метра.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР