Георги Иванов-Гонзо е новият президент на БФС, след като спечели

...
Георги Иванов-Гонзо е новият президент на БФС, след като спечели
Коментари Харесай

Георги Иванов е новият президент на БФС

Георги Иванов-Гонзо е новият президент на БФС, откакто завоюва безапелационно през днешния ден гласуването на делегатите на Извънредния конгрес на централата. Най-сериозен съперник му бе друга огромна деветка от предишното - Димитър Бербатов, само че Иванов завоюва 235 гласа от далите избор 469 представители на клубове. И това му обезпечи победа още на първи тур, без да се постанова балотаж сред двамата. Бербатов получава 181 гласа. Трети във вота е Михаил Касабов с 35 гласа, а четвърти Георги Градев с 6. Следват Георги Захариев и Петьо Костадинов с по 4, а Манол Иванов е с 1 глас.
 
47-годишният пловдивчанин Георги Иванов бе дълготраен състезател на Левски с над 100 гола за " сините ", а носи екипите и на тимове във Франция, Хърватия и Турция, както и на родния му Локомотив (Пд). Бе треньор на Левски и Черно море, както и краткотрайно изпълняваше длъжността народен селекционер за няколко мача. Като началник опитът му е като състезателен шеф на " Герена " и в Локо (Пд), а от две години е механически шеф в БФС, отговарящ директно за националния тим.
 
Историческият ден, който поставя завършек на ръководството на Борислав Михайлов след 19 години, стартира рано сутринта с мощно полицейско наличие и сериозен пропусквателен режим към хотел " Маринела ". Обстановката бе като за футболен мач, а стотици футболни хора се струпаха във фоайето - от тях делегатите бяха малко под 500, само че се виждаха някогашни играчи, треньори, сътрудници и хора от лагерите към номинираните седем претенденти за поста.
 
 БФС БФС Източник: Zonanews
Конгресът потегли по дневния ред, като бяха изслушани докладите за свършеното в интервала 2022-2024 година, а по-късно - по обед, бе призната оставката на Михайлов, който произнесе прощалното си слово. В него не спести и засегнатост, че е имало намеси " извън " против ръководството му, които са оказали въздействие и върху публичните настройки към него.
 
След пауза, делегатите се върнаха в зала " Конгресна " на хотела, където изслушаха претендентите. Последва и гласуването, което даде президентския пост на новия началник на родния футбол. Или - най-малко на доктрина по този начин би следвало да бъде. Много е евентуално, както ни подсказва опитът от предходните два конгреса, да последва серия тъжби против решенията на форума. А това би довело до закъснение на вписването им като публични.
 
При подобен сюжет Михаил Касабов ще претендира да остане законен, краткотрайно изпълняващ длъжността президент, а Изпълком, определен през далечната 2018-а, би следвало да е в пълномощие да взима и утвърждава решенията на БФС.
Денят при всички положения е исторически. След съвсем две десетилетия, към този момент публично и утвърдено, Борислав Михайлов не е отпред. Той бе определен през 2005-а.
 
Промяната е налице, само че остават въпроси. Един от тях е по кое време ще влезе в действие новото ръководство. А различен - ще донесе ли то мечтаните промени, които тук-там наподобява като да се постанова да са революционни? Защото футболът ни страда от години в ниски стандарти, неприятни условия, неясноти и липса на резултати - изключително на равнище национални тимове. Нито едно класиране на мъжкия отбор за огромно състезание за интервала на ръководство на Михайлов - това е най-очевидното и необоримо удостоверение за това.
 
Източник: Dir.bg
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР