Георги Харизанов, ФейсбукИ Румен Радев вчера, и Корнелия Нинова, и

...
Георги Харизанов, ФейсбукИ Румен Радев вчера, и Корнелия Нинова, и
Коментари Харесай

Харизанов: Говоренето за безвъзмездни пари е евтиното китайско менте на пазара на политическите идеи

Георги Харизанов, Facebook

И Румен Радев през вчерашния ден, и Корнелия Нинова, и Драгомир Стойнев през днешния ден не престават да приказват за „ безплатна помощ ”.

Безмилостният конфликт, който социализмът продължава да води с стопанската система, математиката и логиката, както постоянно - с нулеви шансове за триумф, продължава.

Нещото, неречено „ безплатна помощ ”, не съществува. Парите, раздавани ей по този начин, от въздуха, хеликоптерните пари, не съществуват.

Съществуват пари на данъкоплатците, които краткотрайно определени или назначени на съответните длъжности хора - политици или служители, преразпределят.

Сметката за безусловно всичко, което се харчи от тази страна - от тебешира на учителя до 60/40 дотациите за някой футболен клуб или казино, се заплаща от нас. От данъкоплатците.

И това не е безплатно.

Напротив - коства ни към 44 милиарда лв. годишно.

Няма появили се от нищото пари, които да бъдат раздадени. Дали разплатени от наличните в бюджета, дали взети от запаса или взети назаем - това са пари, които данъкоплатците или са дали, или ще би трябвало да дадат в бъдеще.

Говоренето за безплатни пари е евтиното китайско менте на пазара на политическите хрумвания, което към този момент минава единствено при рядко глупави и заблудени люде.

Разбирам, че това е индикативно признание на Радев и Нинова за равнището на електората им, само че постовете, които те двамата заемат, допускат доста по-голямо почитание към истината.

Поне за пред света, нали. /tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР