Георги Гергов, председател на ГС на БСП-Пловдив, отговори на въпроси

...
Георги Гергов, председател на ГС на БСП-Пловдив, отговори на въпроси
Коментари Харесай

Георги Гергов отсече, че БСП не е в кондиция и обясни защо

Георги Гергов, ръководител на Горско стопанство на БСП-Пловдив, отговори на въпроси на „ Радио К2 “ и други медии преди съвещание на Народно събрание на Българска социалистическа партия на 10 юни 2018 година, написа Блиц.

Въпрос: Ще участвате ли в партийната телевизия?
Георги Гергов:  Е, аз имах телевизия, стига толкоз!
 
Въпрос: Подкрепяте ли модернизацията?
Георги Гергов:  Не!
 
Въпрос:  Защо?
Георги Гергов:  Защото би трябвало да се отговори на първо време за срещата с американския дипломат и по какъв начин стана по този начин, че групата гласоподава без партийно политическо решение.
 
Въпрос: Ще попитате ли по какъв начин наподобява държанието на парламентарната група?
Георги Гергов:
 Не, това няма да се преглежда, само че ще се сложи като тематика.
 
Въпрос: Ще попитате какво е желал от Българска социалистическа партия американският дипломат ли?
Георги Гергов:
 Не, ще попитам за какво се вършат еднолични срещи.
 
Въпрос: А по кое време е била тази среща?
Георги Гергов:  Тия дни. Вие сте публицисти и би трябвало да ги знаете тези неща. Вие би трябвало да ми ги казвате, а не аз да ви ги споделям.
 
„ Радио К2 “: Г-н Гергов, минаха две години откогато Корнелия Нинова е отпред на Българска социалистическа партия, по какъв начин оценявате нейното ръководство, което се отбелязва с едни извоювани общински избори в едно видинско село, за сметка на редица загуби от ГЕРБ?
Георги Гергов:  Този въпрос нали знаете, че ще е индивидуален и не би трябвало да го задавате към мен!
 
„ Радио К2 “: Кажете Вашето субективно мнение!
Георги Гергов:  Моето субективно мнение е, че партията не е в кондиция. Моето мнение е, че би трябвало да се вземат доста ограничения и по-малко да се приказва, повече да се работи. По места не се работи, партийните структури са заспали.
 
„ Радио К2 “: Коя е повода за това?
Георги Гергов:  Ръководството! Аз съм го казвал доста пъти. Те ми се сърдят за какво приказвам за треторазрядно ръководство и изобщо за всичко останало. Ами това е ситуацията. Какво от това, че мен ме няма в Бюрото?
 
Въпрос:  Какво Ви тормози от срещата на Корнелия Нинова с американския дипломат?
Георги Гергов:  Много неща ме тормозят, когато са еднолични срещите.
 
Въпрос:  Ами тя не може цялата партия да се срещне!
Георги Гергов:  Аз не съм вещател, като стана вещател ще отговоря. Прессъобщение има, само че би трябвало да е с управлението на партията, а не еднолично да се срещаш. Това желая да го кажа.
 
Въпрос:  А обвързвате ли го с гласуването идващия ден на плановете?
Георги Гергов: 
Разбира се, че го привързвам! То е явно! На мен не може да ми се изяснява, че по 100 милиона на година нищо не е. Все отново ние имаме стратегия, която е обществена стратегия, в която би трябвало да се приказва за опазване на здравето и за осъществяване на тази стратегия. А за въоръжаване и други неща би трябвало да се оправят ръководещите.
 
Въпрос: Нямаше ли по този начин да си охладите връзките с президента, пък и да бъде един тип оттегляне, тъй като вие по принцип сте подкрепяли модернизацията на армията преди?
Георги Гергов:  Аз не приказвам, че не би трябвало да се прави никаква рационализация, само че приказвам, че това са доста пари и трябваше да се проведат диспути в Народното събрание, да се отделят пари за обществена политика и опазване на здравето. Никой не е срещу това нещо, ние сме го заложили в програмата, има едни 2%, има неща, четете ги вярно! Хубав ден!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР