Георги Георгиев,заместник-председател на СОС*С лъжи и непростими управленски грешки, които

...
Георги Георгиев,заместник-председател на СОС*С лъжи и непростими управленски грешки, които
Коментари Харесай

Кметуването на Терзиев - 100 дни лъжи и непростими управленски грешки

Георги Георгиев,заместник-председател на СОС*

С неистини и непростими управнически неточности, които костват 9 милиона лв. от джобовете на софиянци. Така ще запомним първите 100 дни от ръководството на Васил Терзиев като кмет на София.

Кметът и екипът му изгубиха 6 млн. лв. евросредства - дали това е

занемареност в изключително огромни размери

следва да разберем. Днес внасяме предложение за основаване анкетна комисия в общинския съвет, която да откри за какво и по какъв начин са изпуснали периода за отчитане на средствата по плана за възобновяване на междублокови пространства със средства от оперативна стратегия „ Околна среда “. Срокът за разплащане е 31 декември 2023 година Още на 12 декември ръководителят на плана е предизвестил Терзиев за рисковете. Тези шест милиона лв. трябваше да бъдат разплатени от кмета за изпълнените действия и след това да бъдат възобновени на общината по плана. Уви, това не се случи - в този момент 6 млн.лв от парите на жителите са планувани в бюджета, с цел да покрият грешката на кмета, вместо да бъдат вложени в развиването на града.

Защо обаче с налозите на софиянци да плащаме за грешките на Васил Терзиев и екипа му? Защо се е стигнало до този пропуск и кой е отговорен ще установим с сътрудниците съветници от всички групи. Имаме най-малко 6 млн. аргументи да разкрием истината.

Отделно от това 3 млн. коства повишаването на картите на 64 000 възпитаници и студенти, от два месеца предлагаме бюджетът да поеме този разход, а не родителите им. Отговор - не е включена компенсацията в оферти от Терзиев бюджет.

Васил Терзиев излъга

че Външното министерство го е задължило да позволи на Руското посолство да означи Деня на Съветската войска. Съгласно член 44 от Закона за локалното самоуправление и локалната администрация кметът на общината дава отговор за публичния ред, а освен " да не се тъпчат цветята ". Той има правото да издаде или да НЕ издаде обещано позволение. Всеки, който желае да провежда мероприятие, би трябвало да изпрати съобщение 7 работни дни по-рано в общината и в случай че не го е направил в период, това е съображение за отвод за издаване на позволение. Днес ще изискам цялата документи по случая, с цел да забележим кой по кое време какво е изискал от Столична община.

Друга неистина на кмета

е обвързвана с гафа му с някогашния началник на инспектората Иво Иванов, който е бил уволнен ден преди митинга на почитателите против БФС, а не е бил в отпуск, както твърди Терзиев на чуване в Народното събрание.

Всичко написано нагоре са обстоятелства, а не мнение. Затова чакам или да бъдат приети и да се понесе отговорност от отговорните лица, или да се отрекат. Не със заклинания и мантри от вида " нямаме спокоен ден, неприятните единствено се заяждат ", а с други изключващи ги обстоятелства и доказателства.

*Коментарът е оповестен във Facebook профила на създателя. Заглавието е на редакцията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР