Георги Георгиев от групата на ГЕРБ-СДС е новият председател на

...
Георги Георгиев от групата на ГЕРБ-СДС е новият председател на
Коментари Харесай

Георги Георгиев е новият председател на Столичния общински съвет

Георги Георгиев от групата на ГЕРБ-СДС е новият ръководител на Столичния общински съвет. Той беше определен за поста посредством скрито гласоподаване, при което получи поддръжката от 36 общински съветници. Общият брой на бюлетините е бил 44, като от тях недействителни са 8. 

До избора на ръководител се стигна, откакто във вторник дългогодишният титуляр на поста Елен Герджиков подаде изненадващо оставка. Вчера водачът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че Герджиков напуща по негово искане, тъй като " не се оправя с работата си " и оставя " общински съветници да си вършат кариерата на гърба на ГЕРБ. "

Кандидатурата на Георгиев беше издигната от групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет. Нямаше номинации от останалите политически групи в СОС. След избора му, обаче, от " Демократична България " оповестиха, че ще апелират избора на нов ръководител на СОС, който по думите им е бил изработен от болшинството от ГЕРБ-СДС и " Патриоти за София " в нарушаване на правилника. 

Георги Георгиев е ръководител на непрекъснатата комисия по финанси и бюджет към СОС, зам.-председател на комисията по локално самоуправление и нормативна уредба и член на комисията по стопанска система, благосъстоятелност и цифрова промяна. Роден е през 1986 година, приключил е с отличие компетентност " Право " в Софийския университет, има магистърска степен по Международно комерсиално право в Лондон. Понастоящем е основен помощник по комерсиално право в Юридическия факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР