Георги Георгиев – председател на СОС, ГЕРБ – гражданска квота,

...
Георги Георгиев – председател на СОС, ГЕРБ – гражданска квота,
Коментари Харесай

Георги Георгиев, СОС: Кирил Петков и Асен Василев – ще съмне и без вас!

Георги Георгиев – ръководител на СОС, ГЕРБ – гражданска квота, в „ Беновска пита “ в пита-Радио К2, във и по Радио К2 на 93.9MHz на 9-и юли 2022 година, съобщи позиции по следните тематики:

Връщането на мандата от страна на Асен Василев.

„ Добре сте пристигнал! 15 часа откакто Кирил Петков и Асен Василев не съумяха да сформират държавно управление и върнаха мандата. Каква е Вашата оценка? “, попита Беновска. Георги Георгиев отговори, че това е трагикомедия с предупреден край! Той продължи: „ След като не си спечелил задоволително болшинство да управляваш и не можеш да си приказваш с съдружните си сътрудници, изгубих им дирите кой кого защо упреква, очевидно нямаш потенциал за тази работа и е време да се върви към избори! “.

Ще се кандидатира ли за кмет на София?

„ Вие ли сте бъдещия кмет на София? “, попита Беновска. Георгиев отговори, че няма такива проекти, сега работи като ръководител на СОС. Активността му се дължи на това, че София е голям град, има доста проблеми за решение и хората разчитат на СОС. Затова и не могат да си разрешат да тънат в безучастие и блаженство! „ За разлика от общите приказки на макрополитическо равнище, в София има потребност акупунктура – съответен проблем, съответно решение! Стратегия и визия! “, добави той.

Спорът сред СОС и държавното управление за подпомагането на градския превоз.

„ Как работихте с Кирил Петков и Асен Василев? Стана знаков един ваш разговор преди няколко седмици на събитие на НСОРБ, Вие попитахте без заобикалки къде са парите за София? “, попита Беновска. Георгиев отговори, че до един миг е имало разговор, само че той е бил ялов. От месеци дружно с кмета Фандъкова са поставяли въпроса за нуждата от обезщетения за публичния превоз освен в София, само че и в по-големите градове. С 330% е поскъпнал природния газ, с 230% електрическата сила. Метрото и рейсовете се движат с тези енергоносители. Водещата означи, че Кирил Петков е изискал от СОС да затвори линии, а не да даде пари за превоза. Георгиев отговори, че това демонстрира недоумение на проблемите на града. Той добави, че след всяка по-остра реакция от СОС са получавали инспекции от АДФИ. Председателят на СОС благодари на депутати от разнообразни групи, че с актуализацията на бюджета отчасти са създали това, което държавното управление по този начин и не е направило за 6 месеца. Необходимата отплата е налице за няколко месеца. „ Горчивият усет, който остана, че политическото опълчване взе връх, а в действителност доста се приказва за това, че сме определени да работим за хората! Нас ни наказваха за това, че сме от ГЕРБ, че София се ръководи от ГЕРБ! “, безапелационен бе Георгиев, нещо, което е подмолно! “.

Георги Георгиев изясни, че в редица европейски страни има доста мощна интервенция на страната в интерес на градския превоз. Например в Берлин за 9 евро може да се употребява целия градския превоз, плюс междуградска мрежа. Затова е било доста подмолно внушението на Политическа партия, че всички българи би трябвало да заплащат за превоза на софиянци! Този проблем визира цялата страна и в цяла Европа той се взема решение с държавна интервенция. „ Казах на Искрен Митев от Политическа партия – общините са на жителите, тези жители са избрали и вас, и нас! В рейса се возят и симпатизанти на ГЕРБ, на Българска социалистическа партия, а по-голямата част не са симпатизанти на никой! Това значи ли, че би трябвало да ги накажем! “, безапелационен бе Георгиев.

Ще има ли нарастване на цената на билетчето в София?

Георги Георгиев съобщи, че не се планува нарастване на цената на градския превоз в София. Била е образувана работна група за нарастване на цената на билета за метрото на 2 лв., само че Георгиев и Фандъкова изрично са се противопоставили. Тарифната политика би трябвало да направи превоза прелъстителен. Предвижда се сложен билет, с повече благоприятни условия за прикачване. Тарифната политика би трябвало да бъде призната на 21-и юли и да проработи от есента.

„ Топлофикация София “.

„ Цените на топлофикация скачат с 40%, правилно ли е, че сте дали на скрита концесия „ Топлофикация София “? “, попита Беновска. Георгиев изясни, че страната води скрита обществена политика, като принуждава Топлофикация, купувайки природния газ и продавайки на ниска цена топлинната сила, да натрупа големи загуби! Това е прочут факт. „ КЕВР одобри решение всички да платят цената, като усили с 40% цената на топлинната сила! Това е недалновидно решение! То ще трансферира резултатите от рецесията в джоба на всеки софиянец! Ние предлагаме на база на необятен разбор от американска компания консултантска, те направиха одит на Топлофикация и споделиха – в случай че желаете сдружението да продължи да съществува, то би трябвало да стартира да създава електрическа сила! “, изясни Георгиев.

Водещата попита за какво са избрали американска компания. Георгиев отговори, че безвъзмездните средства са били предоставени от американското държавно управление. 1 милион $ за целия одит. Водещата означи, че сдружението има задължения от 1 милиард лв., а загубите са 900 милиона. Председателят на СОС изясни, че тъкмо по тази причина се търси интернационален вложител, който да построи мощности за произвеждане на електрическа сила, от чиято продажба да се печели.

„ Този вложител да не е като положителната самодива на Пепеляшка? Какъв е неговият интерес? Само да прибавя, че желание за присъединяване в модернизацията на Топлофикация имаше и от Gemcorp, оня прославен фонд, който дружно с IP3 подписа меморандум за 1 милиард $. Доста скришно стана, ние тук се изразихме, „ по радостни чорапи “ като че ли Кирил Петков и Асен Василев ги подпъхнаха! Говори се за доста съществени ползи. Защо „ отсвирихте “ Gemcorp? “, попита Беновска. Георгиев отговори, че процедурата занапред се афишира, тя ще бъде обществена по единствения легален метод и всички вложители могат да създадат предложения. Той продължи, че СОС желае някой да влага и да рискува лични вложения за няколкостотин милиона в сдружение с огромна задлъжнялост и работещо в неразбираема регулаторна рамка. Неслучайно СОС са желали страната да се намеси, тъй като неплатените обезщетения водят до утежняване положението на сдружението. „ За тях колкото по-лошо е положението на Топлофикация, толкоз по-лоши управленци сме ние, от което те печелеха дивиденти! “, безапелационен бе Георгиев.

„ Аз съм леко възмутена и виждам дългата американска ръка! Както казахте доскоро Американската организация за търговия и развиване ви е дала 1 милион $ за изследване на благоприятни условия за излекуване на Топлофикация! Това не са ли прекалено много пари? “, попита Беновска. Георгиев отговори, че тези пари са дадени на фирмите, които са създали одита, само че това е поддръжка за енергийната сигурност на страната. СОС няма по какъв начин да откаже такава поддръжка, а да харчи парите на софиянци за тези изследвания.

„ Но новият вложител вероятно би вложил 860 милиона евро да се изградят нови мощности, 1 милион $ за съвещания! “, продължи Беновска. Събеседникът ѝ отговори, че ресурсът е голям и по тази причина се търсят компании с опит. И доста значимо изискване е опазване на собствеността на акциите в интерес на града.

„ Съпругата на един чиновник на Топлофикация ми се обади, че им намалявате заплатите? Какво става с тези заплати? “, попита Беновска. Георгиев отговори, че преди няколко месеца се е срещал със синдикатите в Топлофикация точно заради тези опасения за понижаване на един обществени заплащания, които получават към заплатите. СОС упорстват да се съблюдава груповия трудов контракт и да не се ощетяват чиновниците. Той обаче съобщи, че не може във време, когато едно сдружение търпи огромни загуби, да се чака нарастване на заплатите. „ Тоест няма понижение на заплатите, не се възнамерява такова! В СОС не е коментирано! Но няма по какъв начин и да се усилват заплати във време на рецесия и трупане на загуби! “, безапелационен бе ръководителят на СОС.

„ Знаете, че в доста сдружения, в това число и държавни, има доста хора, които стоят на заплати, само че не работят или не работят задоволително за възнаграждението! Редукция на личния състав? “, попита Беновска. Георгиев отговори – административни длъжности да, експлоатационен личен състав – не! Той продължи, че в четвъртък е бил признат следващият пакет за стягане на контрола над общинските сдружения. Променени са разпоредбите за работа на тези компании. Проведени са конкурсни процедури, с цел да се затегне контрола.

Изграждането на паркинги.

„ Къде отиват парите от синята и зелената зона в София? “, попита Беновска. Георгиев отговори, че приходите от тези зони се насочват за обезщетения на разноските в превоза, тъй като има да вземем за пример линии, които са нерентабилни, само че би трябвало да се поддържат. Инвестира се също по този начин и в паркинги.

„ Споменахте „ мръсната “ дума паркинги. Това е нещо, което от 30 години все се приказва, че ще се вършат и постоянно паркингите се дават на „ наши “ момчета, нормално с по-борчески генезис! Атина да вземем за пример какъв брой паркинги има? “, попита Беновска. Георгиев отговори, че през последните години са построени буферни паркинги на метрото за над 3500 места. Наред с това се построяват и паркинги в междублоковите пространства. В идеалния център това става по-трудно, само че да вземем за пример до стадион „ Васил Левски “ са построени 200 паркоместа. Прието е решение за създаване на два нови квартални паркинга в „ Слатина “ и в „ Надежда “ за общо 500 коли.

Водещата сложи и въпроса за настилките. Събеседникът ѝ изясни, че СОС е приел решение за вложение на 120 милиона лв. в създаване на тротоари. 700 000 квадратни метра ще бъдат построени. 1/3 от парите ще се ръководят от районните кметове, другите от СОС.

Катастрофата на бул. „ Черни връх “, при която бяха убити две млади дами.

„ Какво вършиме като ръководители на София? Излязоха какви ли не работи, които даже не дръзвам да разясня – кой с кого бил обвързван, каква полицайка татуирана, пиърсингована и какво ли не, оръжия има-няма, полицейски атрибути, лампи, белезници, съдействие на служители на реда! Какво вършим? Изслушахте шефа на КАТ и какво от това? “, попита Беновска. Георгиев отговори, че на КАТ са сложени съответни задания и се изискват ограничения. Иска се и информация какво е направила „ Пътна полиция “ с дарените по самодейност на кмета камери за скорост. Той продължи, че общината има относително лимитирана роля. В съответния случай става дума за нарушители и прокуратурата и правораздавателните органи би трябвало да си свършат работата. Георгиев съобщи: „ Но, с цел да се случи това, явно системата не работи! Затова ние настояваме КАТ да удвои наличието на патрули в София, тъй като с 15 патрулни автомобила не могат да се оправят! Да се усили броя на камерите! “.

„ Ще споделя с Вас, през вчерашния ден Волен Сидеров отиде в Първо районно, с цел да изиска уволнението на тази полицайка, след това по някакви аргументи го закараха в Министерство на вътрешните работи болница. Знаете ли какъв брой служители на реда го натириха в полицейската кола, аз не бях виждала такова нещо! Волен Сидеров, един крехът мъж! Ами да бяха приложили към този Семерждиев такава мощ! “, продължи Беновска. Георгиев отговори: „ Имали са 45 мотива, аргументи и учредения да се случи това! Но въпросът е какво следва и способените органи, в това число законодателната власт какво да предприеме, тъй че да се ограничи риска това въобще да се повтори! Това значи сериозна предварителна защита, санкции и надзор! Защото постоянно правила има, въпросът е, че някой би трябвало да ги ползва! “.

Подаръкът.

„ Вчера Асен Василев и Кирил Петков върнаха мандата, дадоха една блицпресконференция в Народно събрание, там ние им връчихме това, което в този момент и на Вас ще подаря, това е нашият закачлив подарък, Harvard law, just kidding! Нека да забележим какво споделиха те на тази конференция и какво се случи! “, продължи Беновска и подари на госта си тениската на предаването. Георгиев отговори: „ Харвард е страховит университет и протичащото се в България не трябва да бъде за сметка на ерозията в доверието на една просветителна институция! Аз съм приключил Kings College London като магистратура, само че и право в СУ. Ние тук имаме доста положителни университети. Проблемът е различен. Проблемът е, че има разделяне на „ умнокрасиви “ и останалите и то е от хора, които желаят да се самопровъзгласят за престижи! “.

„ Но вие имате такива „ умни и красиви “ в Столична община! “, отвърна Беновска. Георгиев отговори: „ Не бих могъл да кажа на друго човешко създание – аз съм по-умен от теб, по тази причина заслужавам повече! Това е безумно! На който повече е обещано, от него повече се желае! Ако на някого е обещано повече, той би трябвало да се държи по-отговорно, по-умно и да се пробва да бъде потребен на другите! “.

Оценката му за ръководството на „ Продължаваме промяната “.

Водещата пусна запис от брифинга на Кирил Пеков и Асен Василев в Народното събрание от 8.07.2022 година:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Асен Василев, вицeпремиер и министър на финансите в оставка, дава отговор на въпроси на Илиана Беновска на конференция в Народното събрание от 8-и юли 2022 година, на която афишира, че Политическа партия ще върне мандата на президента, излъчена непосредствено в пита-Радио К2, във и по Радио К2 на 93.9MHz. След брифинга Беновска подари на Кирил Петков тениска с надпис Harvard law, Just kidding.

Илиана Беновска: Г-н Василев и господин Петков, въпросът е: Брутално ли ви смъкнаха, или вие се самосвалихте по някаква причина – като неумелост, заблуждение? И какъв ще бъде идващият ход? Реванш ще има ли и ще се занимавате ли с политика?

Асен Василев: Аз мисля, че на всички български жители стана ясно за какво кабинетът беше свален! Имаше предпочитание, вместо да се усилят пенсиите, да се изравнят неравенствата и да се подкрепят младите фамилии, едни средства да отидат за същите 8 компании, които са ги получавали през последните 15 години!

Илиана Беновска: Това към този момент го казахте доста пъти! Но аз Ви запитвам нещо напълно съществено: Брутално ли ви смъкнаха и кой ви смъкна? Кой? Имена имат ли?

Асен Василев: То се видя! Г-н Слави Трифонов си изтегли министрите и подреди, на част от депутатите на Има Такъв Народ, да гласоподават избор на съмнение! Не мисля, че е загадка за някой!

Беновска се опита да подари на Кирил Петков и Асен Василев тениски с надпис Harvard law, Just kidding.

Охраната от НСО я спря. Кирил Петков даде знак с ръка, че ще вземе тениската след края на брифинга.

Беновска съумя да подари тениската на предаването „ Беновска пита “ Harvard law, Just kidding на Кирил Петков.

Ето какво се случи:

Илиана Беновска: Г-н Петков, може ли да Ви подаря една тениска за спомен? Harvard law!

Кирил Петков: Ама не ме Снимайте!

Илиана Беновска: Ама апелирам Ви!

Кирил Петков: Това, в случай че е подарък, е за мен!

Илиана Беновска: Just kidding!

Кирил Петков: Мерси!

Кирил Петков взе тениската Harvard law, Just kidding и сърдечно благодари на Беновска, като я прегърна!

Илиана Беновска: Ето тази тениска Harvard law, Just kidding подарихме на Кирил Петков! Не ми разрешиха да я подаря на трибунката. Надписът е Harvard law, законът на Харвард. Обаче изпод написа Just kidding! Дали някой не се пошегува с тях?

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска попита: „ Кажете уважаеми ръководител на СОС две фрази за Кирил Петков и Асен Василев! “. Георгиев отговори: „ Само с готовност не става! И на второ място, във връзка края на ръководството им, политиците са длъжни да си приказват – с опозицията, с жителите, с други представители на неправителствения бранш! Да не си мислят, че светът стартира и свършва с тях! Ще съмне без всеки един от нас! “. Така приключи диалогът сред Георги Георгиев и Илиана Беновска в „ Беновска пита “ във и в пита-Радио К2 и по Радио К2 на 93.9MHz на 9-и юли 2022 година
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР