Георги Дерменджиев ще се завърне като наставник на 12-кратния шампион

...
Георги Дерменджиев ще се завърне като наставник на 12-кратния шампион
Коментари Харесай

Георги Дерменджиев се завръща начело на Лудогорец

Георги Дерменджиев ще се завърне като ментор на 12-кратния първенец " Лудогорец ".

Той наследява Ивайло Петев отпред на " орлите " и по този метод се завръща в клуба след 6 години. От досегашния треньорски щаб си потеглят и огромна част от асистентите на Петев, като остава Светослав Дяков, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Лудогорец " приключи през вчерашния ден 0:0 като посетител на " Арда " (Кърджали) в 14-ия кръг на І лига и изостава на 6 точки от върха, само че е с 2 мача по-малко.

Петев подаде оставка преди 18 дни след най-тежкото си проваляне в европейската история на разградчани – 1:7 от датския " Нордшеланд " в Лигата на конференциите.

68-годишният Георги Дерменджиев попада в " Лудогорец " през 2011-а като помощник точно на Ивайло Петев и в продължение на три години извършва тази функционалност. През 2014-а е старши треньор и остава до подобен до 31-и май 2015-а.

Шест месеца по-късно е върнат за повторно като старши треньор и интервалът му завършва през 2017-а. Дерменджиев 2 пъти вкарва " Лудогорец " в групите на Шампионската лига.

За пловдивчанина следват интервали в " Левски " и националния тим на България. На 1 2020-а е уволнен от селекционерския пост.

Интересното е, че с изключение на Петев и щабът му всички от управлението на клуба подадоха оставки след загубата в Дания. По тематиката обаче господства безмълвие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР