Георги Дерменджиев е сред спряганите имена за поста на Александър

...
Георги Дерменджиев е сред спряганите имена за поста на Александър
Коментари Харесай

Ще поеме ли Локо ? Георги Дерменджиев с лаконичен отговор

Георги Дерменджиев е измежду спряганите имена за поста на Александър Тунчев в Локомотив (Пловдив). Той разяснява тематиката пред " Блиц ".

Г-н Дерменджиев, името ви е измежду спряганите за нов треньор на Локомотив Пловдив. Възможно ли е да започнете работа на " Лаута "?

- Знаете, че съм пловдивчанин. Уважавам доста Локомотив, който е тим страдиции, с имена, които са дали доста за българския футбол отпред с легендите Христо Бонев и Георги Василев.

Водите ли диалози? Tърсен ли сте, било от Христо Крушарски или от някой различен от управлението на Локомотив?

- Няма по какъв начин да се разяснява до момента в който няма нещо действително.

Имате ли пояснение за неубедителното показване на Локомотив (Пловдив) в последно време?

- Доста са аргументите - и справедливи, и субективни, които карат Локомотив да клати. Но Локомотив е тим, който има добра организация, и съм сигурен, че може да излезе от това положение.

Тази вечер следва тежък мач с ЦСКА, упованията ви?

- Мачовете си идват и отпътуват, къде с по-леки, къде с по- сложни съперници. На Локомотив е належащо трайно стабилизиране. Всеки тим е обикновено да има моменти на недостатъци. Важното е управлението на клуба да съумее да вземе верните решения и последователно да се оправят нещата с тима, с цел да дойдат още веднъж успехите. Локомотив имаше положителни класирания предходните сезони, завоюваха и две Купи на България в последните години. Митко Илиев два пъти подред стана Футболист на България. Достойни достижения. Това е показателно, че на " Лаута " се работи вярно и Локомотив е сполучлив клуб.

Къде ви откриваме и ще бъдете ли на трибуните довечера за мача с ЦСКА?

- В Пловдив съм, само че най-вероятно ще виждам мача по малкия екран.
 Георги Чиликов е с най-малки шансове да поеме Локомотив (Пд)
Георги Чиликов е с най-малки шансове да поеме Локомотив (Пд)

" Смърфовете " са последния му тим в неговата кариера като футболист

Мина много време от раздялата ви с националния тим. Работи ли ви се още веднъж във футбола?

- Всеки треньор, който се отдели за известно време от футбола, стартират да го сърбят ръцете за работа. Да, подготвен съм да се върна, само че все пак би трябвало да е уместно и мястото.

Изглежда още веднъж Лудогорец ще бъде първенец...

- Лудогорец изразено демонстрира, че на този стадий няма по какъв начин да бъде доближат от другите тимове. Вижда се прогрес в Левски с помощта на положителната работа на Мъри Стоилов. Феновете го правят оценка. Те са фактор, който е доста значим за клуба. Мъри за малко време сподели, че работи в вярната тенденция. Левски играе по този начин, както той желае и постанова. Знаем, че е належащо време за това нещо, само че той го сподели в по-кратък период.

Очаквате ли идващия сезон Левски да се намеси в борбата за шампионската купа?

- Има още какво да се доизкусурява, Мъри ще направи нужното. Може би през лятото ще бъдат привлечени още играчи, които да вдигнат класата и идващия сезон Левски ще има още по-добър образ и ще се намеси в борбата за купата. Много е значимо да има конкуренция. Колкото повече тимове са забъркани в разногласието за първото място, толкоз по-добре за футбола ни. Защото сега действително не може да се каже каква е класата на българския футбол, защото Лудогорец изпъква пред останалите.

Коментарът ви за представянето на националния ни тим, който беше на турне в Катар?

- Хубаво е, че Ясен Петров дава късмет на доста играчи да се види по какъв начин се показват в националния тим. И другото, което е значимо е, че момчетата имат опцията да премерят сили с класни тимове. Ето, в този момент играхме с Хърватия, а те са международен вицешампион. Така нашите играчи могат да почувстват силата и класата на другите тимове.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР