Георги Чолаков е новият председател на Върховния административен съд (ВАС).

...
Георги Чолаков е новият председател на Върховния административен съд (ВАС).
Коментари Харесай

Георги Чолаков е новият председател на ВАС



Георги Чолаков е новият ръководител на Върховния административен съд (ВАС). Той получи 20 гласа "за " от нужните 17, с цел да заеме поста.

За Чолаков са дали своят вот досегашният началник на Върховен административен съд Георги Колев Георги Колев е приключил Висшия институт на Министерство на вътрешните работи през 1991 година Бил е стажант... към профила, основният прокурор Сотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 година в гр. Пловдив. Средното си... към профила и 18 членове на Висш съдебен съвет.

Соня Янкулова, която бе директна съперничка за поста е получила едвам 5 гласа.

Предстои решението да бъде изпратено на президента Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила за утвърждение.

По-рано през днешния ден Чолаков се разгласи за въвеждане на електронно правораздаване и п;о-голяма гласност.

Георги Чолаков беше любимецът на Общото заседание на съдиите от Върховен административен съд - номиниран е от 79 свои сътрудници.

Работил е като ръководител на Районния съд в Сливен и като зам.-председател на административния съд за региона. Два пъти е напускал правосъдната власт, с цел да работи като юрист и нотариус. През 2013 година се връща в системата като ръководител на II поделение на Върховен административен съд.

Председателят на Върховен административен съд е член на Висшия правосъден съвет по право, дружно с основния прокурор и ръководителя на Върховния касационен съд. Законът не разрешава на настоящ ръководител да се яви за нов мандат.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР