Георги Боянов е първото ново попълнение на баскетболния ЦСКА, обявиха

...
Георги Боянов е първото ново попълнение на баскетболния ЦСКА, обявиха
Коментари Харесай

Георги Боянов е първото ново попълнение на баскетболния ЦСКА

Георги Боянов е първото ново попълнение на баскетболния ЦСКА, оповестиха от клуба.

" ЦСКА направи сериозна поръчка за върха в класирането през новия шампионат. Още с първия летен трансфер Росен Барчовски подвига съществено летвата на упованията към бронзовите медалисти от миналото състезание в НБЛ. Към " алените " се причислява топ реализаторът Георги Боянов. Двуметровото крило е на 30 години, приключил е спортното учебно заведение на ЦСКА, минал е през колежанския баскетбол в NCAA, има кариера в чужбина, a в България е играл с екипите на Черно море и Черноморец ", написаха от отбора.

През предходната акция Боянов изведе отбора си до край, като записа приблизително 16,6 точки, 7,4 битки и над 2 отнети топки на мач. Той е единственият българин в топ 10 и по трите индикатора за сезон 2022/2023 в НБЛ.

" Характерът на Георги Боянов дава отговор на името и упоритостите на ЦСКА ", разяснява наставникът на " алените " Росен Барчовски и добави, че " той е баскетболист, който непрестанно развива играта си и с екипа на " армейците " ще направи най-силния сезон в своята кариера ".

" Много се веселя, че още веднъж мога да бъда в редиците на ЦСКА. Това е тимът, с който започнах моя баскетболен път. Този сезон ще дам най-хубавото от себе си, с цел да спечелим купата ", съобщи Георги Боянов откакто подписа двугодишен контракт с " армейците ".







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР