Георги Бажлеков убил Радка Генова и Евгени Димитров и невъзмутимо

...
Георги Бажлеков убил Радка Генова и Евгени Димитров и невъзмутимо
Коментари Харесай

В прокълнатия блок: Озверял съсед застреля майка и син зарад...

Георги Бажлеков умъртвил Радка Генова и Евгени Димитров и индиферентно премел жилището си в очакване на служителите на реда

Датата е 14 август 2007-а. В късните часове на първия етаж на бл. 107 в пловдивския квартал „ Тракия “ се чува изстрел, по-късно писъци. Настъпва гробно безмълвие. Съсед подава сигнал на тел. 166. След минути жилищната кооперация е обградена от полиция. Униформените откриват два натрупа - на майка и наследник.

До 1998 година Георги Бажлеков живял във.Велинград със фамилията си, след което се развел. Две години по-късно, през 2000 година, се преместил да живее в апартамент в блок 107 на пловдивския квартал „ Тракия “.



Георги Бажлеков

Георги Бажлеков бил свадлив, експлозивен, раздразним. Често имало случаи на побоища и кавги сред него и брачната половинка му. През 1993-1994-а си закупил самоделно оръжие, без да има съответно позволение за това, като нееднократно бил стрелял с него. След преместването си в града под тепетата Георги Бажлеков не желаел и не поддържал никакви контакти със фамилията си. Живял на първия етаж в блока. Негови съседи били 51-годишната Радка Генова - администраторка във Втора хирургия на УМБАЛ " Свети Георги " и 27-годишният <210> наследник Евгени Димитров, стажант стоматолог в същата болница. Те поддържали положителни връзки със съседите си като се изключи Бажлеков, с който не се разбирали. През седемте години, в които съжителствали в един и същи блок, в един и същи вход и на един етаж, те постоянно се карали, възниквали остри и шумни кавги, само че не се е стигало до някакъв сериозен спор.



Кулминацията на разправиите посред им настъпила на 14 август 2007 година. Радка Генова постоянно си оставяла торбичката с отпадък сред входната врата на нейния апартамент и тази на Бажлеков. На сутринта, тръгвайки за работа, я вземала и я хвърляла в контейнера. Този й табиет и метод на деяние доста дразнел сприхавия 61-годишен комшия. Във съдбовния ден Бажлеков излязъл към 10 часа сутринта и видял, че торбичката с отпадък на Генова е сложена на площадката сред двата жилището. Ядосал се, само че траял по пътя си. Прибрал се 9 часа по-късно същия ден, към 19 часа, и буен. Причината - още веднъж заварил торбичката с отпадък на същото място. Генова не я била изхвърлила. Разярен, Бажлеков позвънил на вратата на жилището на съседите си. Вратата отворила Радка. Последвал следващ вманиачен скандал на висок звук, замяна на обиди и остри реплики. След кавгата блокът утихнал.

Малко преди 22 часа се прибрал Евгени. Майка му Радка му разказала, че Бажлеков я е тормозил за следващ път поради торба с отпадък. Синът се ядосал, че съседът се е появил да прави кавги, и то до момента в който отсъства. Отишъл и позвънил на вратата на Бажлеков. Изчакал няколко секунди да му отворят. Вместо диалог обаче, последвала покруса. Сприхавият комшия отворил вратата и незабавно стрелял с притежаваното от него самоделно оръжие. Евгени Димитров бил улучен в лицето, под лявото око, и се строполил на земята. Радка излязла да види какво се случило и изпаднала в потрес, виждайки безжизненото тяло на сина си. Писъците й тормозили Бажлеков, който почнал да я удря безмилостно с оръжието, до момента в който напълно не притихне.

Съседи чули шума от изстрела, както и последвалите писъци на жена, които в границите на 30 секунди замлъкнали, и настъпила тишина. Съсед с фамилия Иванов бил на терасата на жилището си по това време. Останал минута-две, откакто чул изстрела, само че не видял никой да излиза от вход на блока. Обадил се на тел. 166 в 22.15 часа, след което се върнал на терасата и траял да следи прилежащия вход " Г ". Мъж с фамилия Лазаров, който живеел на втория етаж, също чул изстрел и писъци. Слязъл към първия етаж и видял Георги Бажлеков да мете с метла коридора на жилището си. Попитал го какво е направил, той дал отговор - " Ще й... майката... ". След минута на адреса дошъл автопатрул от Пето районно полицейско ръководство в Пловдив. Те заварили два натрупа - в коридора на жилището й лежала Радка, а пред вратата - нейният наследник Евгени. Полицаите попитали Бажлеков какво се е случило. Отговорът му ги стъписал - " Аз ги убих, ще приказвам където би трябвало и пред който би трябвало ". Служителите на реда му сложили белезници, повикали подкрепление и оградили с ленти мястото на двойното ликвидиране. Последвали огледи, събиране на материални доказателства, експертизи и така нататък

Бажлеков признава обстоятелствата. Привлечен е като обвинен за две убийства. Първото съвещание по делото против него се организира на 1 февруари идната година. Тогава са призовани трима очевидци и 10 движимости лица. Два месеца по-късно Пловдивският областен съд се произнесе с решение - 20 години затвор за Георги Бажлеков при първичен " интензивно непоколебим " режим.

На 20 февруари 2010 година присъдата от 20 години за двойното ликвидиране е доказана и от Върховния касационен съд. Бажлеков е приет за отговорен и в това, че през 1993 година в град Велинград е придобил посредством покупко-продажба и държал до съдбовната дата самоделно огнестрелно оръжие, без да има съответно позволение.

Двойният палач е наказан и да заплати на околните на потърпевшите сумата от общо 130 000 лева за породените им от действието неимуществени вреди.

Кметът Славчо Атанасов заръчва молебен


На 18 август 2007 година, четири дни след убийството на Радка и Евгени, пред блок 107 в „ Тракия “ пловдивският митрополит Николай отслужва молебен с водосвет и молебствия за прогонване на злите сили. До оня миг в същия вход " Г " на постройката единствено за интервал от 6 години са се самоубили трима души, а от покрива на прилежащ вход е скочил младеж.

" Аз съм набожен човек и съм уверен, че на това място има насъбрани негативни сили. Затова поканих митрополит Николай да отслужи молебена “, съобщи тогавашният кмет на региона Славчо Атанасов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР