Геноцид. Така преболедувала COVID-19 учителка от Русе нарича домашната карантина,

...
Геноцид. Така преболедувала COVID-19 учителка от Русе нарича домашната карантина,
Коментари Харесай

14 дни домашна каторга без достъп до жива медицина е геноцид |

Геноцид. Така преболедувала COVID-19 учителка от Русе назовава домашната карантина, в която са сложени болните, за които домашни визити от лекари не са обезпечени.

" Геноцид е 14 дни човек да няма достъп до жива медицина ", споделя дамата пред БНР. Тя има съпътстващо заболяване астма, само че е имала достъп единствено до съвещания по телефона. Разказва, че през целия цикъл на лекуване само персоналната ѝ лекарка е била непрекъснато на линия, с цел да я съветва.

В началото признаците били „ настинка, температура, страшна болежка в главата – 8-9 дни, сухота в носа, не ти стига въздух “, непознати болки в гърлото. „ И това не се повлияваше от никакви медикаменти “. Спасявали я единствено горещи душове. „ Нямаш сили даже чай да си свариш “.

Жената получавала и астматични пристъпи. Наложило се да стигне до локалния ТУБ диспансер. „ Викам кола за спешна помощ. Линейката идва, играе роля на такси, закарват те там, снимат те. Брои се за обзор това нещо. Гледат ти фотографията. “

„ Това е безумство да не може някой да пристигна при теб. Ти не си в болничното заведение, тъй като няма място. Има доста по-зле от теб. В такава обстановка, в случай че нямаш прочут доктор, загиваш “, разяснява русенската учителка.

14 дни нямаш право нищо да правиш, само че и никой не може да пристигна при теб, споделя тя и акцентира: " Някой би трябвало да те прегледа онлайн, не може 14 дни единствено по телефона ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР