Генералният спонсор на Левски - Палмс бет, коментира с отворено

...
Генералният спонсор на Левски - Палмс бет, коментира с отворено
Коментари Харесай

Спонсорът на "Левски" се надява Станимир Стоилов да остане

Генералният спонсор на " Левски " - " Палмс бет ", разяснява с отворено писмо до почитателите протичащото се в клуба в последните дни и разгласи, че се надява Станимир Стоилов да промени решението си и да остане в клуба. Треньорът в събота, а като съществена причина уточни противоречие с решения на управлението. преобладаваща роля на спонсора в Управителния съвет, както и контракт, съгласно който " Левски " дължи 10% от приходите си на компанията.

От спонсора оповестиха, че ще не престават да поддържат " Левски " в " пътя му напред и развиването му като първокласен клуб " и дадоха детайлности за контракта си.

" Фирма " районен съд Консулт " АД от групата компании на генералния спонсор има подписан Консултантски контракт с ПФК " Левски ". Това не е контракт за ръководство и консултантската компания не се е намесвала в ръководството на клуба. Съгласно контракта за реализирани резултати за интервала на контракта, сдружението следва да получи 10% от приходите без Данък добавена стойност, като се изключват всички доходи от дарения, абонаментни карти, членски импорт и спонсорски контракти ", се споделя в известието.

 Станимир Стоилов на разлъка: Няма да вземам участие в заробването на Станимир Стоилов на разлъка: Няма да вземам участие в заробването на " Левски "

В позицията се удостоверява, че клубът дължи пари на спонсора - 750 хиляди лева

" районен съд Консулт " е заплатила разноски за активността на ПФК Левски, сред които изплатени възнаграждения, бонуси и награди на чиновници на ПФК Левски, които са напълно отвън сумите по спонсорските контракти. Сумите за разноски, платени от консултантското сдружение, са в размер от 975 хиляди лв. и са по-високи от сумата по възнаграждението от 750 хиляди лв., за която са издадени фактури към ПФК Левски, като за всичко има документи и фактури. В услуга на клуба консултантското сдружение е платило Данък добавена стойност върху неполучените 750 хиляди, което Данък добавена стойност е приспаднато от отговорностите на клуба по Данък добавена стойност към Национална агенция за приходите. Отделно групата компании е направила заплащания отвън спонсорските контракти за още 980 хиляди лв. или общо 1 960 000 лв. отвън спонсорските контракти, по които също групата е платила Данък добавена стойност в услуга на клуба ", допълват от компанията.

Относно позицията си в Управителния съвет, от " Палмс бет " прецизират, че техният представител Радослав Разпопов е подал оставка през септември 2022, само че тя не е призната към този момент шест месеца заради отвод на Петър Ганев от Надзорния съвет.

" Палмс бет " е оказал помощ на " Левски " и за привличането на футболисти, като от компанията споделят, че последният трансфер на Ел Джамили е сбъднат напълно с подаяние от спонсора.

" Извършеният трансфер на Роналдо бе изработен по експлицитна молба на Станимир Стоилов и Даниел Боримиров в интервал, в който трябваше да се обезпечи срочно финансиране. То по изключение се осъществя посредством заем от консултантската компания. Това е и единственият заем към клуба от групата компании на генералния спонсор. Като официално съображение за контракта има контрактуван % от предстоящ трансфер (5%), което е естествена процедура. Нека не забравяме, че подобен трансфер може в никакъв случай да не се реализира ", се споделя още в известието.

Относно LED системата, за която Стоилов сподели, че се изплаща от " Левски ", от спонсора споделят, че тя е купена от групата компании и е предоставена за прилагане на клуба.

Въпреки това от компанията се надяват треньорът да размишления: " Искрено съжаляваме, че старши треньорът Станимир Стоилов оставя тима и си потегля в този миг, мотивирайки се с решението за освобождението на изпълнителния шеф от мажоритарния акционер на ПФК Левски и се надяваме, че въпреки всичко ще промени решението си и ще остане с тима. "

Всичко, което би трябвало да знаете за:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР