Генералният секретар заяви, че дори войната да приключи утре, средата

...
Генералният секретар заяви, че дори войната да приключи утре, средата
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг: Без НАТО няма сигурност в Европа

Генералният секретар съобщи, че даже войната да завърши на следващия ден, средата за сигурност се е трансформирала в дълготраен проект

Войната на Русия против Украйна се ускорява, по тази причина би трябвало да засилим нашата поддръжка за Украйна, сподели генералният секретар на НАТОЙенс Столтенберг на Мюнхенската конференция по сигурността, съобщи БГНЕС.

„ Много години се опитвахме да ангажираме Русия с дипломация. Но Путин се стреми към война, не към мир “, сподели той.

Според него общността е научила съществени уроци. Сред тях са, че би трябвало да се ускори поддръжка против войната.

„ Трябва да дадем на Украйна това, от което се нуждае, с цел да победи “, сподели Столтенберг. „ Ако Путин завоюва известието към властническите водачи ще бъде, че могат да вършат каквото си желаят “.

Генералният секретар съобщи, че даже войната да завърши на следващия ден, средата за сигурност се е трансформирала в дълготраен проект. Той съобщи, че Кремъл желае една друга Европа, в която Русия управлява съседите си.

Според него войната е непредвидима и това постанова усилване на отбраната. Още повече поради следствията от нея и върху страни като Китай.

„ Каквото се случва в Европа през днешния ден, ще се отрази на линията на Китай на следващия ден “, сподели той.

" Знаем също по този начин, че Пекин следи от близко, с цел да види цената, която Русия ще заплати, или премията, която ще получи за своята експанзия ", сподели Столтенберг и акцентира, че войната в Украйна демонстрира, че сигурността е световна, а не районна, и че защитата не е по желание.

Генералният секретар акцентира също по този начин смисъла на устойчивостта. " Не толкоз от дълго време мнозина твърдяха, че вносът на съветски газ е чисто стопански въпрос ", сподели той и добави, че " не би трябвало да вършим същите неточности с Китай и други властнически режими ".

Но Столтенберг акцентира изрично: „ Няма риск за общността “.

" Мнозина се питат дали военната помощ за Украйна крие риск от ескалация на спора. Мога да кажа: няма безрискови разновидности. Но рискът от победа на съветския президент Владимир Путин е доста по-висок ", сподели Столтенберг.

„ Най-важният урок, който научихме, е че Северна Америка и Европа би трябвало да застанат дружно против провокациите ”, сподели Столтенберг, като акцентира, че „ без НАТО няма сигурност в Европа “
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР