Генералният секретар на ООН ми каза, че е шокиран от

...
Генералният секретар на ООН ми каза, че е шокиран от
Коментари Харесай

Гутериш в шок след руските ракети над главата му в Киев |

„ Генералният секретар на Организация на обединените нации ми сподели, че е шокиран от това, че Русия прави ракетна офанзива против Киев, до момента в който той е в града за диалози с президента Зеленски. Украйна го назовава " непоносим акт на безчовечие " - и " пощенска картичка от Москва " – написа в туит след изявлението си с Антониу Гутериш на фона на нощното небе на Киев Бен Браун от Би Би Си.

UN Secretary General tells me he’s shocked by Russia carrying out a missile attack on Kyiv while he’s on the city for talks with President Zelensky. Ukraine calls it a ‘heinous act of barbarism’ - and a ‘postcard from Moscow’
— Ben Brown (@BenBrownBBC)
Ракетите удариха Киев по време на визитата на генералния секретар на Антониу Гутериш в града, и откакто той разкритикува Съвета за сигурност на личната си организация. Генералният секретар на Организация на обединените нации сподели, че Съветът не е съумял да предотврати или постави завършек на войната в Украйна и добави, че „ това е източник на огромно отчаяние, изтощение и яд ". „ Нека бъда явен (Съветът) не съумя да направи всичко по силите си, с цел да предотврати и постави завършек на тази война “, съобщи Гутериш пред Бен Браун.

Задачата на 15-членния Съвет за сигурност на Организация на обединените нации е да подсигурява световен мир и сигурност, само че беше изправен пред рецензии, в т. ч. и от държавното управление на Украйна, че не е подхванал никакви дейности от началото на войната. Русия, като един от петте непрекъснати членки на Съвета е наложила несъгласие на повече от една резолюция по спора.

Антониу Гутериш защити в това време организацията, която оглавява и изясни, че до момента в който Съветът за сигурност е бил " неподвижен ", Организация на обединените нации е предприемала и други дейности. „ Организация на обединените нации това са и 1400-те чиновници в Украйна, които работят за даване на помощ, храна, пари и други форми на поддръжка “, сподели той пред Би Би Си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР