Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова света да обяви

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова света да обяви
Коментари Харесай

ООН призова света да обяви извънредно климатично положение

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани света да разгласи изключително климатично състояние. Този апел той насочи на виртуалната среща на върха, провеждаща се на петата годишнина от подписването на Парижкото съглашение за климата, съобщи Франс прес.

" Призовавам през днешния ден всички виновни лица по света да разгласят изключително климатично състояние в техните страни, до момента в който въглеродната индиферентност бъде реализирана ", сподели Гутериш.

Той акцентира, че се постанова още от в този момент да бъдат положени големи старания, с цел да се понижат международните излъчвания на парникови газове с 45 % до 2030 година спрямо равнищата от 2010 година

Генералният секретар на Организация на обединените нации добави, че пакетите за възобновяване на стопанската система, планувани в разгара на коронавирусната пандемия, съставляват опция за ускорение на прехода към нисковъглеродно бъдеще. Той обаче предизвести, че този преход не става задоволително бързо, съобщи Ройтерс.

" Досега членовете на Г-20 харчат над 50 % от техните пакети за тласъци и за възобновяване в браншове, свързани с производството на изкопаеми горива и потреблението, в сравнение с в нисковъглеродната енергетика ", съобщи Гутериш.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР