Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш пристигна на първата си

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш пристигна на първата си
Коментари Харесай

За първи път от шест години: Генералният секретар на ООН е в Ирак

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш дойде на първата си от шест години аудиенция в Ирак, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.
Още по темата
" Голямо наслаждение е за мен още веднъж да съм в Багдад. Това е аудиенция на взаимност. Солидарност с популацията и демократичните институции на Ирак. Солидарност, която значи, че Организация на обединените нации са всецяло ангажирани с това да поддържат процеса по консолидиране на иракските институции ", изтъкна Гутериш при идването си в иракската столица тази нощ.

Той изрази " убеденост във обстоятелството, че благодарение на открития и приобщаващ разговор иракчаните са способни да преодолеят компликациите и провокациите, преди които са изправени ". Генералният секретар на Организация на обединените нации изрази и вярата си, че Ирак го чака " бъдеще на мир и благополучие, в което ще разполага с консолидирани демократични институции ".

Очаква се през днешния ден Гутериш да се срещне с иракския министър председател Мохамед Шия ас Судани, а също по този начин и с представители на правозащитни организации.

UN Secretary-General Antonio Guterres arrived in Iraq for his first visit in six years Tuesday in a show of “solidarity ” after a drawn-out political crisis in the country.
— Manila Bulletin News (@manilabulletin)

Утре се възнамерява той да посети лагер за разселени в Северен Ирак, след което ще отиде в Ербил, с цел да се срещне с представители на районното държавно управление на Иракски Кюрдистан.

Гутериш посети Ирак за последно напролет на 2017 година, напомня Франс прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР