Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски
Коментари Харесай

Генералният секретар на ООН настоя за щателно разследване на откритите в последните дни в Либия голям брой масови гробове

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш  Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 година в религиозно прикани за подробно и транспарантно следствие, откакто в Либия в последните дни бяха открити голям брой всеобщи гробове, съобщи ДПА, като се базира на изказвания на представител на Гутериш.

Ръководителят на интернационалната организация съобщи, че е надълбоко шокиран от откритието. Той прикани либийските управляващи да слагат под защита гробовете, да открият самоличността на жертвите и аргументите за гибелта им, и да върнат телата на най-близките им родственици, като предложи помощта на Организация на обединените нации в този развой.

Генералният секретар още веднъж прикани за преустановяване на боевете в Либия и изрази вяра скоро да бъде контрактувано помирение.

Либийското държавно управление се зарече да си върне стратегическия град Сирт

По-рано тази седмица Организация на обединените нации заяви, че приетото от интернационалната общественост държавно управление на националното единодушие (ПНС) в столицата Триполи и контролиращите източната част на страната сили на военния пълководец Халифа Хафтар, нарекли себе си Либийска национална войска (ЛНА), са се присъединили в договаряния с посредничеството на Мисията на Организация на обединените нации за подкрепяне на Либия (UNSMIL).

В четвъртък Мисията на Организация на обединените нации заяви, че са открити минимум осем всеобщи гроба, множеството от тях в град Тархуна, на към 65 км югоизточно от Триполи.

Миналата седмица ПНС си върна контрола над няколко региона край Триполи, парирайки траялата месеци атака на силите на Хафтар за завладяване на града. ЛНА беше изтласкана също от Тархуна, последния бастион на Хафтар в Западна Либия, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР