Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш изглеждаше изключително разочарован, докато

...
Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш изглеждаше изключително разочарован, докато
Коментари Харесай

Израелски източник: Има добри шансове първият хуманитарен конвой да влезе в Газа утре

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш изглеждаше извънредно отчаян , до момента в който през днешния ден, Съобщава Би Би Си в репортаж от мястото на събитието.

Не е ясно за какво днешният пробен филантропичен ескорт - общо 20 камиона -. Гутериш загатна " условия и ограничавания ", които към момента би трябвало да бъдат обезпечени, само че без да навлезе допълнително детайлности.

Въпреки с посредничеството на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, наподобява към момента има нерешени проблеми. Израел упорства единствено храна, вода и медикаменти да могат да се придвижват в колите и че нищо от това не би трябвало да отива при Хамас.

Израелската военна акция, която включва непрекъснати въздушни удари, също по този начин оставя цялата линия Газа без храна, вода, електричество и гориво.

След като изиска от цивилното население на Северна Газа да се реалокира на юг, израелската войска в този момент стартира да желае от хората да се реалокират в откритото пространство сред Хан Юнис и Ал-Маваси, където ще бъде предоставена филантропична помощ.

Говорейки пред Би Би Си, почитан израелски чиновник, запитан за забавянето довечера, приказва за " настоящи проблеми, които се позволяват ". Той сподели, че има " добър късмет " 20 камиона да влязат в Газа на следващия ден.

Организация на обединените нации обаче предизвести, че тези 20 камиона са единствено дребна част от нужното в Газа .
 Египет организира конгрес за мир, само че без присъединяване на международни водачи
Египет организира конгрес за мир, само че без присъединяване на международни водачи

Срещата стартира в събота
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР