Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви в понеделник, че

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви в понеделник, че
Коментари Харесай

Столтенберг: Няма алтернатива освен подкрепа за Украйна

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи в понеделник, че алиансът няма друга опция, с изключение на да продължи да поддържа Украйна във войната й с Русия.

" Нямаме никаква опция. Алтернативата да оставим съветския президент Путин да завоюва е покруса за Украйна и е рискова за нас ", сподели Столтенберг в изявление за Агенция Франс Прес. " Въпреки компликациите, макар неналичието на прогрес или достижения или териториални придобивки, би трябвало да продължим да поддържаме Украйна ".

Столтенберг добави, че Путин не е съумял да реализира това, което е желал , когато е почнал офанзивата против Украйна и назова решението за започване на войната " огромна стратегическа неточност и проваляне за Путин ".

НАТО съобщи, че пълноправното участие на Украйна в Алианса не е допустимо, до момента в който не се прекратят дейните военни дейности . В същото време съдружниците от НАТО ще поддържат страната и поредно ще спомагат за промени, с цел да я приближат до участие, коментира Столтенберг по време на конференция в навечерието на срещата на министрите на защитата на Алианса в Брюксел на 27 ноември.

" На нашата среща ще реализираме единодушие по отношение на рекомендациите за предпочитаните промени на Украйна, до момента в който продължаваме да поддържаме Киев по пътя му към участие ", сподели Столтенберг. Той също по този начин повтори, че пълноправното участие на Украйна " не е допустимо по време на въоръжен спор ".

В същото време генералният секретар на НАТО добави, че съдружниците са съгласни Украйна да стане член на НАТО в бъдеще и напомни помощта, която Алиансът оказва на Киев.

Освен това Столтенберг сподели, че " някои от най-интензивните боеве " през цялата война в Украйна " в действителност са се състояли през последните седмици и месеци ". Според него съдружниците от НАТО са впечатлени от храбростта и компетентността на украинските военни , както и от способността им да нанасят удари в тила на врага.

" Особено на изток виждаме огромен брой жертви и някои от най-интензивните борби, които сме виждали през цялата война, в действителност се състояха през последните седмици и месеци. Това се случва по същото време, когато фронтовата линия не се измести доста. Така че мисля, че би трябвало да вършим разлика сред обстоятелството, че фронтовата линия не се движи толкоз доста и обстоятелството, че в действителност се водят доста тежки борби ".

Столтенберг означи, че макар че линията на фронта не се е трансформирала, украинските въоръжени сили нанасят огромни загуби на врага в жива мощ и техника.

Присъединяването към НАТО подтиква страните от " Източния блок " към икономическо и обществено развиване, а също по този начин отваря пътя към Европейски Съюз.
 НАТО мисли за
НАТО мисли за " боен Шенген "

Ускоряване на военните доставки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР