Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви тази вечер, че

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви тази вечер, че
Коментари Харесай

Столтенберг: Съюзниците в Алианса отхвърлят твърденията на Русия, че Украйна се готви да използва мръсна бомба

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи довечера, че съдружниците в Алианса отхвърлят изказванията на Русия, че Украйна се готви да употребява " мръсна бомба " на лична територия и да упрекна за това Москва. Така наречената " мръсна бомба " са стандартни експлозиви с радиоактивен материал.

Преди това съветският външен министър Сергей Лавров разгласи, че опасността съгласно Москва от украинска " мръсна бомба " ще бъде разисквана в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации през днешния ден или на следващия ден.

Русия твърди, че сведенията за подготвяна украинска провокация са достоверни. Руското министерство на защитата показа детайлности на конференция.

Брюксел поддържа апела на Киев в Украйна да бъде изпратена задача на Международната организация за атомна сила като отговор на съветските изказвания.

86% от украинците се афишират за продължение на военните дейности с Русия, макар загубите и разрушенията. Това демонстрира изследването на Киевския интернационален институт по социология.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР