Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви преди срещата си

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви преди срещата си
Коментари Харесай

Столтенберг: Украинската офанзива може да принуди Русия да преговаря

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи преди срещата си с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, че офанзивата на Украйна за освобождение на части от окупираната от Русия територия може да принуди Кремъл да договаря, заяви Си Ен Ен.

Столтенберг, който по-късно през днешния ден ще се срещне с Байдън в Белия дом, сподели, че офанзивата, която той дефинира като " сложна ", е " към момента първоначално ".

Подкрепяната от Запада украинска войска се пробва да щурмува от дълго време квалифицираните съветски отбранителни линии, прокарани в източната и южната част на разкъсваната от война страна.

През февруари 2022 година съветският президент Владимир Путин подреди инвазия, която бързо завзе огромни територии в Южна Украйна, само че срещна яростна и възходяща опозиция. Остава неразбираемо какъв брой може да реализира украинската контраатака във връзка с възобновяване на изгубените земи, които включват целия Кримски полуостров, окупиран през 2014г.

" Те имат право да освободят личната си земя ", съобщи Столтенберг.

Той добави, че " колкото повече земя завоюват, толкоз по-вероятно е президентът Путин да разбере, че би трябвало да седне на масата за договаряния и да се съгласи на обективен и дълготраен мир в Украйна ".

Във връзка с политиката към това кой ще го размени, откакто мандатът му като началник на НАТО изтече през октомври, Столтенберг сподели: " В момента се работи по въпроса. Абсолютно съм уверен, че ще се откри отличен правоприемник. Сега се концентрирам върху това да управлявам този алианс до края на мандата си, тъй като сме в разгара на война в Европа. "

Срещата с Байдън беше планувана за понеделник, само че след това отсрочена, откакто президентът на Съединени американски щати трябваше да се подложи на зъболекарски обзор. В момента тече подготовка за срещата на върха на НАТО през юли в литовската столица Вилнюс.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР