Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че тежките боеве,

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че тежките боеве,
Коментари Харесай

Генсекът на НАТО: Нека дадем повече оръжие на Украйна, за да пречупи ситуацията в своя полза

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че тежките боеве, които се водят сега в Соледар и Бахмут в Донецка област, демонстрират значимостта на оказването на военна помощ на Украйна, с цел да се отбрани от страната-агресор Русия.
 
Той акцентира, че украинските военни демонстрират храброст, само че за ефикасен отпор на съветските окупатори Украйна би трябвало да получи нужното оръжие. Столтенберг сподели това по време на брифинг с ръководителя на Европейската комисия в сряда, 11 януари, написа " Европейска истина ".
 
" През последните дни видяхме яростни боеве към Бахмут и Соледар в Източна Украйна. Това още един път демонстрира смелостта на украинската войска, която се бие, с цел да отбрани родината си. Също по този начин демонстрира какъв брой жизненоважно е да увеличим военната си поддръжка за Украйна ", сподели той.
 
Генералният секретар на Северноатлантическия алианс се изрече за заявката на Съединени американски щати, Франция и Германия по отношение на желанието им да дават на Украйна бойни машини на пехотата и леки танкове.
 
Той загатна и поддръжката, оказана на украинската страна от всички съдружници в НАТО и страните-членки на Европейски Съюз.
 
Според Столтенберг западната помощ за Украйна прави действителна разликата на бойното поле. Той акцентира, че всички страни " в този основен миг на войната би трябвало да създадат доста повече и доста по-бързо ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР