Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова да не се

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова да не се
Коментари Харесай

Столтенберг: Не се съмнявайте в контранастъплението на Украйна

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг прикани да не се вършат прибързани изводи по отношение на контранастъплението на Украйна и да се има вяра на украинците, които „ могат да надвишават упованията “.

В изявление за CNN генералният секретар сподели, че западните страни оказват помощ на Киев със препоръки и поддръжка, „ само че в последна сметка украинците би трябвало да вземат решенията “.

Столтенберг твърди, че украинските въоръжени сили последователно набират позиции, което значи, че отблъскват съветските сили и са в положение да пробият някои добре укрепени територии.

„ Видяхме, че украинците още веднъж надминаха очакванията… специалистите имаха вяра, че Украйна ще издържи единствено няколко дни или седмици, само че те освободиха севера, Киев, изтока, Харков, територията на юг, Херсон. И в този момент те реализират още по-големи триумфи “, сподели генералният секретар на НАТО.

На 17 август Столтенберг съобщи по време на конференция в Осло, че Алиансът ще продължи да оказва помощ на Украйна, до момента в който не завоюва спора с Русия.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР