Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг приветства днес резолюцията на

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг приветства днес резолюцията на
Коментари Харесай

НАТО приветства призива на ООН светът да не признава присвояването от Русия на четири области от Украйна

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг приветства през днешния ден резолюцията на Организация на обединените нации, призната тази нощ, която осъжда съветските " опити за нелегално анексиране " на четирите отчасти завзети области в Украйна и приканва всички страни по света да не признават тези земи като част от Русия.

Това е доста мощно обръщение, което осъжда ясно противозаконните съветски дейности и съдържа апел решенията да бъдат анулирани, уточни той. Това демонстрира, че би трябвало да пазиме интернационалния ред, добави Столтенберг.

По неговите думи е значимо, че страните от НАТО обезпечават невиждана поддръжка за Украйна. Генералният секретар означи, че пактът ще поддържа Украйна, до момента в който е належащо. Ще повишим поддръжката, изключително с даването на повече средства за противовъздушна защита, добави той в изказване преди началото на втория ден от двудневното съвещание на министрите на защитата от пакта в Брюксел.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин съобщи, че Съединени американски щати напълно поддържат действието на член 5 от Вашингтонския контракт и са подготвени да защитят всяка педя земя от НАТО, " когато и в случай че се наложи ". Ще продължим напъните в поддръжка на Украйна, до момента в който е належащо, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР