Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг посрещна държавният секретар на

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг посрещна държавният секретар на
Коментари Харесай

Столтенберг и Блинкен: НАТО се изправя пред трудностите заедно


Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг посрещна държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен за срещата на НАТО в Брюксел.

„ Секретар Блинкен, веселя се да ви поздравявам отново в Брюксел. Днес и на следващия ден външните министри на НАТО ще прегледат няколко наложителни проблеми със сигурността. Приветстваме удължаването на примирието в Близкия Изток. Благодаря на Блинкен и неговите старания да се реализира това. Украйна ще бъде високо в дневния ред. Съюзниците би трябвало да продължат помощта. Важно е да отбележим, че това е изпитание на всички страни от НАТО освен на Съединени американски щати. Останалите съдружници са съдействали съвсем 50% от помощта за Украйна. Отделно ще обсъдим Китай и Западните Балкани “, съобщи Столтенберг, откакто посрещна Блинкен.

„ Винаги е наслаждение за мен да съм в Брюксел. Тук е вторият ми дом. Това потвърждава, че дейностите ни с НАТО са по-важни от всеки път. Виждате през последните 3 години, че НАТО се изправя дружно пред компликациите. Ще препотвърдим нашата отдаденост към Украйна, до момента в който Русия продължава експанзията. Също по този начин ще погледнем и към 75-тата годишнина на НАТО във Вашингтон следващата година. Ще обърнем внимание и на съдружниците ни от Азиатско-тихоокеанския район “, съобщи Блинкен.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР