Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обеща, че на срещата

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обеща, че на срещата
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг: НАТО ще помогне на Украйна да модернизира армията си

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг даде обещание, че на срещата на върха на страните от пакта във Вилнюс другия месец ще бъде стихотворец ангажимент да се продължи помощта за модернизирането на украинските въоръжени сили, съобщи ДПА.
 
В оповестено през днешния ден изявление на Столтенберг за немското издание " Тагесшпигел " той показва, че се чака водачите да одобряват дълголетен пакет от ограничения в помощ на Украйна за привеждане на армията ѝ в сходство с натовските стандарти.
 
Той разясни, че става дума да се помогне на Киев да преобразува въоръжените си сили от войска, проведена и настояща по остарелия руски модел, в модерна войска, отговаряща на условията на Алианса.
 
Столтенберг означи, че месеците образование на украинските военни на натовска техника са дали своя резултат и Украйна е почнала да си връща територии, окупирани от съветските войски. Генералният секретар посочи също, че е значимо поддръжката за Киев да не стопира.
 
 Украински военни Украински военни Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна
Той загатна и някои компликации, на които се натъква украинското контранастъпление като сложния терен и окопаването на съветските войски на добре укрепени отбранителни позиции, в това число с минни полета и противотанкови заграждения.
 
Всичките 31 страни членки на Алианса ще се съберат във Вилнюс за двудневна среща на върха на 11 и 12 юли. Очаква се те да обсъдят продължаването на поддръжката за Украйна.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР