Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг не се стреми към

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг не се стреми към
Коментари Харесай

Столтенбергенг се оттегля от НАТО през есента

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг не се стреми към още едно удължение на мандата си отпред на алианса и ще напусне поста, както е планувано през есента на тази година, съобщи ДПА.

" Мандатът на генералния секретар бе продължен три пъти и той бе отпред на поста съвсем девет години ", напомни говорителката на НАТО Оана Лунджеску. " Мандатът на генералния секретар изтича в края на октомври тази година и той няма желание да се стреми към още едно продължение ", добави тя.

Мандатът на Столтенберг бе продължен до 30 септември през март предходната година поради войната в Украйна. Неотдавна в медиите се появиха изказвания, че той може да бъде продължен още веднъж поради спора.

Според изданието " Велт ам зонтаг ", позоваващо се на неназовани дипломатически източници, страните членки на алианса ще удължат мандата на Столтенберг до април 2024 година, съобщи Ройтерс. Вестникът добавя, че има импровизирано единодушие измежду 30-те членки на пакта, че Столтенберг би трябвало да остане на поста и след приключването на мандата си на 30 септември, а публично решение по въпроса щяло да има в идните седмици.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР