Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е убеден, че Алиансът

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е убеден, че Алиансът
Коментари Харесай

Столтенберг в Берлин: НАТО скоро ще намери решение за доставка на танкове за Украйна

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е уверен, че Алиансът скоро ще откри решение по отношение на доставката на бойни танкове на Украйна.

 

След диалози в Берлин немският министър на защитата Борис Писториус съобщи, че няма смяна в позицията на Германия във връзка с танковете " Леопард ", съобщи БНР.

Бойните танкове са значими за защитата на Украйна при предстоящата съветска атака, акцентира Йенс Столтенберг.

" В този основен миг от войната би трябвало да предоставим по-тежки и по-модерни системи на Украйна и би трябвало да го създадем по-бързо ", сподели той след диалозите в Берлин.

" Приветствам уверенията на немския министър, че скоро ще има решение за бойните танкове " Леопард ", тъй като времето е основен фактор. В " Рамщайн " взехме значими решения, други значими решения предстоят ", съобщи Столтенберг, който няколко пъти категорично акцентира и благодари за военната помощ, която Германия оказва на Украйна.

" Можем да реагираме доста бързо сега, в който има решение за доставка на бойни танкове ", съобщи новият немски министър на защитата Борис Писториус. Но предизвести, че НАТО не трябва да се трансформира в страна в спора.

Писториус разяснява и остро подложената на критика в някои страни членки на НАТО сдържана позиция на Германия и на канцлера Олаф Щолц.

" Не бих подлагал на критика държанието на канцлера. Това, че се въздържа от обществени изказвания, преди да е взето окончателното решение, че събира отзиви и ги претегля, е само вярното държание на една водеща мощ. "

По-рано през днешния ден производителят на бойните танкове " Леопард " заяви, че 29 машини ще бъдат подготвени през април. Дали ще бъдат изпратени в Украйна зависи от държавното управление в Берлин, акцентира шефът на концерна Rheinmetall Армин Папегер. Танковете са планувани за Словакия и Чехия в границите на плана за замяна на машини руско произвеждане за Украйна против доставката на съвременно въоръжение.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР