Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг благодари на членовете на

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг благодари на членовете на
Коментари Харесай

Столтенберг: Установяването на сигурност в Косово е ключът към стабилността на Западните Балкани

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг благодари на членовете на KFOR за тяхната ангажираност и съобщи, че основаването на безвредна среда в Косово е ключът към мира в Западните Балкани.

Във видеообръщение, оповестено в обществената мрежа Х, Столтенберг декларира, че живеем в обсаден свят и че сигурността не може да съществува без мощни отбранителни сили.

„ Живеем в рисков свят. Имаме война в Близкия изток, напрежението в Западните Балкани се усили. Не може да има сигурност без мощни отбранителни сили. Ето за какво през миналата година предприехме обилни стъпки в поддръжка въздържане и защита. Чрез увеличение на броя на войските. Това не е, което би предизвикало война, а за попречване на спор и обезпечаване на мир ", сподели Столтенберг.

Той добави, че през годината е имал привилегията да беседва с членове на KFOR.

„ Така се срещнах с членове на KFOR в Косово предишния месец. Помощта за основаване на безвредна и сигурна среда за всички в Косово е ключът към стабилността на Западните Балкани “, уточни Столтенберг.

Той благодари и на бойците от KFOR, като съобщи, че без тях няма да има нито НАТО, нито сигурност, нито независимост: „ Дължим ви признателност. Благодарим ви за вашата работа, професионализъм и ангажираност. ”
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР