Генералният секретар на Международния съюз по биатлон (IBU) Никол Реш

...
Генералният секретар на Международния съюз по биатлон (IBU) Никол Реш
Коментари Харесай

Световният биатлон остана без президент и генерален секретар заради допинг разследване

Генералният секретар на Международния съюз по биатлон (IBU) Никол Реш краткотрайно е отстранена, а президентът Андерс Бесеберг се отдръпна от поста си до привършване на следствието, което се води против организацията от федерална престъпна полиция на Австрия.

В сряда чиновници на полицията претърсиха централата на IBU в Залцбург. По информация на медиите в Австрия следствието е обвързвано с изказвания за допинг нарушавания. До този миг обаче няма никакви детайлности по случая. От федерацията разясниха само, че " следствието е фокусирано върху Реш и Бесеберг.

" След осъщественото със заповед претършуване на централата изпълнителният ръб на IBU единомислещо реши да в профил краткотрайно генералния секретар, до момента в който тече следствието. Президентът Андерс Бесеберг осведоми изпълнителния ръб, че се отдръпва от поста до привършване на следствието ", се споделя в известието на формалния уебсайт на IBU.

От федерацията не показаха нито повода за следствието, нито за отстраняването на Реш, нито за отдръпването на Бесеберг. " IBU ще държи всички заинтригувани страни осведомени за бъдещото развиване на случая ", се споделя още в известието.

В същото време първият от организацията оповестиха, че вицепрезидент Виткро Майгуров самичък се е отказал от правото да поеме оперативните функционалности на президента. До привършване на следствието тази роля ще бъде заета от вицепрезидента и отговорник по финансовите въпроси Клауд Лайстнер. С функционалностите на общоприет секретар ще се заеме изпълнителният шеф Мартин Кюхенмайстер.

" Изпълнителният ръб на IBU приема случая извънредно съществено и продължава да работи в сходство с най-високите стандарти за положително ръководство и бистрота ", приключва изказването на Международния съюз по биатлон.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР