Генералният секретар на българската футболна лига – Атанас Караиванов, даде

...
Генералният секретар на българската футболна лига – Атанас Караиванов, даде
Коментари Харесай

Само ФИФА може да спаси футбола в света

Генералният секретар на българската футболна лига – Атанас Караиванов, даде изявление за DIEMA SPORT в което направи своята прогноза за изхода за футбола ни.

Ето какво съобщи Караиванов:

" Тази седмица клубовете от елита показват своето мнение в Лигата по предлагането от работната група на БФС разновидности. Нещата обаче се трансформират с часове. Моят извод е - доиграване на цялостен и къс формат до юни надали ще е вероятен. Като свое персонално мнение мога да кажа, че има два действителни разновидността.

Първият е обвързван с това, ФИФА да промени интернационалния календар, трансферния прозорец, да се даде отговор на въпроса какво става с договорите на играчите, които изтичат през месец юни. Въпросът е ще има ли решение да се играе футбол вероятно през лятото - юли и август, с цел да се проведат шампионатите до дъно в цялостния им формат и спортно-техническият аршин да бъде водещ при установяване на крайното класиране.
Това значи ФИФА и УЕФА да създадат доста, доста съществени промени в правилниците, в календара. Друг вид съгласно мен за довеждане докрай на шампионатите няма, освен на българското. 

Вторият вид е, да се стигне до това доста мъчно преструктуриране на календара и да бъде дадена директива за установяване на крайното класиране и спечелили към сегашния миг. Ясно е, че футбол може и да няма.

Повечето клубове са на мнение, че преди вероятно възобновяване на шампионата има потребност от три седмици за подготовка. Към момента мачът България - Унгария е плануван от УЕФА за юни. За да се организира, националите би трябвало да упражняват от средата на май. Следователно и това решение на УЕФА ще претърпи промяна, както стана с финалите на Шампионска лига и Лига Европа. Т.е. надали ще има сходен мач на тази дата. Някога, но по-нататък. 
Пак споделям, пазя концепциите на работната група.

Това е мое персонално мнение, тъй като всичко се трансформира безусловно с часове. Болката на клубовете е какво ще се направи при дефинитивно преустановяване на шампионата. Завършването на шампионата по спортно-технически аршин е най-хубавият вид, само че при тази обстановка в света и Европа той е съвсем неосъществим. България към този момент е в положително състояние с помощта на ограниченията, които се взеха от страната, и държанието на хората. 
Ако обстановката го наложи, и след дефинитивно решение на ФИФА и УЕФА, бих предложил на клубовете у нас вид, който е основан на концепцията на сътрудниците от Арда, само че го добавя.

Временното класиране става извънредно, без изпадащи тимове от efbet Лига, първите четири от върха на Втора лига да получат право на промоция. Без изпадащи тимове и от Втора лига.

Това значи от новия сезон в елита да започват 18 тима и да изиграят 34 кръга. Това ми е концепцията за пред клубовете и БФС.

Бих призовал всички - идва време за жертви, взаимни отстъпки и взаимност. Целта е да излезем от рецесията с минимални провали. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР