Генералният секретар на Българската федерация по кану-каяк Николай Бухалов коментира

...
Генералният секретар на Българската федерация по кану-каяк Николай Бухалов коментира
Коментари Харесай

Николай Бухалов: Нашият спорт е опасен, няма как Станилия да тренира без треньор

Генералният секретар на Българската федерация по кану-каяк Николай Бухалов разяснява изявленията на международната шампионка за 2015 година Станилия Стаменова във “Фейскук”, която през вчерашния ден упрекна федерацията, че не получава финансиране и е възпрепятствана да се готви за Олимпиадата в Токио, защото и достъпът до лодките й е бил неразрешен.

“Много ми е неприятно, че съм тук по подобен мотив. Събрали сме се във връзка изявленията на Станилия Стаменова - упрекната е федерацията, че надали не пречи на подготовката й. Това е един невиждан случай, защото Станилия Стаменова е артикул на федерацията. Раждайки се женското кану, виждайки нейната упоритост, тя е отгледана от тази федерация. Федерацията е правила най-хубавото за нея през годините. Аз персонално съм бил част от подготовката й. Тя реализира най-хубавите си резултати с мен. Беше в сложен интервал, взех я в Тракия в Пловдив. Мисля, че това са единствените месеци работен стаж. Най-малкото е обидно да бъдем укреквани, че й пречим. Да не изброявам имената, само че през годините при нея са се сменили девет треньора, в това число и аз. Винаги сме имали проблеми с сключване на контракти с нея - оказа се, че и чужденци.

Тя няма треньор и не може да води подготовка. Затова не може да подпише контракт с федерацията. Средствата от Министреството ще обезпечат подготовката й, само че тя би трябвало да има треньор.

Нашият спорт е рисков, водата е студена, има случаи, при които са си отишли хора. Няма по какъв начин Станилия да води подготовка без треньор. Имало е случаи, когато тя е ставала международна шампионка и не е имало подобен интерес, какъвто има в този момент.”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР