Генералният секретар на АТО Йенс Столтенберг и Държавният департамент на

...
Генералният секретар на АТО Йенс Столтенберг и Държавният департамент на
Коментари Харесай

САЩ и НАТО приветстват стъпките на Швеция към Алианса

Генералният секретар на АТО Йенс Столтенберг и Държавният департамент на Съединени американски щати приветстваха гласуването в Турция по отношение на кандидатурата на Швеция да стане член на военния съюз.

" Приветствам гласуването на комисията по външни работи на турския парламент за одобрение на участието на Швеция в НАТО ", сподели Столтенберг. Той прикани и

Държавният департамент на Съединени американски щати чака " бързото приемане от целия парламент ".

" Ние приветстваме напредъка на турския парламент в напредъка на протоколите за присъединение на Швеция и чакаме с неспокойствие бързото приемане от целия парламент, написа представител на Държавния департамент до Анадолската организация. Като извънредно кадърен защитителен сътрудник, бързото присъединение на Швеция към НАТО ще укрепи Алианса ", добави той.

Запитан по кое време Държавният департамент, представителят сподели, че Съединени американски щати няма да потвърдят или разясняват прехвърлянията на оръжия, до момента в който не бъдат публично известени до Конгреса

" Отдавна е ясно, че президентът Джо Байдън, че поддържа модернизирането на турския флот F-16, което ще усъвършенства неговата оперативна съгласуемост с НАТО ", добави представителят.
 Швеция с една стъпка по-близо до НАТО
Швеция с една стъпка по-близо до НАТО

Комисията по външните работи на турския парламент утвърди кандидатурата на Швеция за участие в НАТО

Припомняме, че Комисията по външните работи на турския парламент утвърди кандидатурата на Швеция за участие в НАТО във вторник. Това е основна стъпка към разширението на западния блок след 19 месеца отлагания.

Следващата стъпка е цялостен парламентарен избор, който също се чака да мине и евентуално ще се организира до седмици. След това Реджеп Тайип Ердоган би трябвало да го подпише като закон, приключвайки развой, който разочарова някои от съдружниците на Анкара и сложи на тестване западните й връзки.

Швеция и Финландия. Анкара ратифицира участието на Финландия, само че повдигна възражения против кандидатурата на Швеция зарад и това, което сподели, че пази Стокхолм на групи, които Анкара счита за терористи.

Докато членът на НАТО Унгария също не е утвърдила участието на Швеция, Турция се счита за главната спънка пред присъединението на скандинавската нация към военния съюз и укрепването на защитата й в района на Балтийско море.

Ердоган алармира на конференция на НАТО през юли, , членката на НАТО Канада тихомълком се съгласи да възобнови договарянията с Турция за унищожаване на , в това число оптично съоръжение.
 Външната комисия в турския парламент преглежда участието на Швеция в НАТО идната седмица
Външната комисия в турския парламент преглежда участието на Швеция в НАТО идната седмица

Това е първа стъпка, нужна за ратификацията

Турция, член на НАТО, изиска през октомври 2021 година и 79 комплекта за рационализация за своите съществуващи бойни самолети.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР